Annons

Annons

SDHL 2017/18

Målskyttet vägrar lossna för HV71

Luleå har precis utökat ledningen till 2-0 i 5-1-segern mot HV71 i Kinnarps Arena.

Annons

Bara ett mål framåt. Då är det svårt att vinna hockeymatcher. Det fick HV71 återigen erfara när det blev förlust med klara 1-5 mot Luleå.

– Viljan att göra mål måste vara starkare, säger forwarden Isabell Palm.

"Vi spelar bra hockey men förlorar matcherna", säger Isabell Palm.

Bara 62 åskådare fanns på plats i Kinnarps Arena.

Annons

Annons

Annons

Efter lördagens möte med SDE var det dags för HV71 att spela helgens andra match i Kinnarps Arena. Den här gången stod de regerande svenska mästarna Luleå för motståndet.

Första perioden slutade mållös, och så långt höll HV71 jämna steg med motståndarna.

Annons

– Vi gick ut starkt i första och spelade riktigt bra i början av matchen. Vi åkte mycket skridskor och låg nära dem eftersom de inte gillar det, säger Isabell Palm.

I andra perioden fick de blott 62 i publiken se en annan matchbild. Luleå dominerade i stort sett från början till slut och drog ifrån till en 3-0-ledning mot ett HV71 som inte hade mycket att sätta emot.

Petra Nieminen öppnade målskyttet när hon sprätte upp pucken i nättaket, Emma Nordin utökade till 2-0 när hon tryckte pucken i mål i numerärt överläge och Linn Peterson satte trean på ett avslut som gled in lite väl enkelt bakom målvakten Alba Gonzalo.

”Vet inte vad som hände”

– I andra vet jag inte vad som hände. Vi gav dem all tid i världen, det är synd att vi inte kunde fortsätta som i första, säger Palm.

I tredje perioden hade HV71 svårt att komma in på mål och skapa farliga målchanser, och 0-3 stod sig länge. Först när matchuret stod på 15.56 fick hemmalaget till en reducering när Maja Jakobsson skickade upp pucken högt i mål bakom landslagsmålvakten Sara Grahn.

Annons

Närmare än så kom inte hemmalaget. Luleå vann till slut med 5-1 efter två mål i slutminuterna, det sista i tom kasse.

– Vårt mål kom för sent. Vi hade lägen men viljan att göra mål måste vara starkare, vi måste sätta dit våra chanser. Det känns surt och frustrerande eftersom vi kan spela bättre. Vi gjorde en bra match i går och kan bättre än så här. I dag spelade vi ingen bra hockey, säger Palm.

Annons

Åtta mål på sex matcher

Det här var HV71:s femte förlust på de sex senaste omgångarna och laget har bara mäktat med åtta mål på dessa matcher.

– Det är alldeles för lite, och det är något som måste bli bättre. Vi måste vara hungrigare framför mål. Vi har lägen men vi måste få in pucken, och det är frustration att vi inte får in den. Man brukar säga att man har en apa på axeln som inte vill lossna riktigt, säger Isabell Palm.

– Vi spelar bra hockey men förlorar matcherna. Det är just målgörandet som vi måste jobba på, vi är ett bra lag bara vi får in pucken. Jag känner att det blir lite frustration för egen del. Jag har mycket lägen men får inte in pucken, och det sätter sig i huvudet. Det gäller bara att spela enkel hockey så släpper det till slut.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy