Annons

Annons

Annons

Tenhult satsar på nytt seniorlag

Text: 

I december förra året ingick Jönköpings Södra IF och Tenhults IF i ett avtal som innebar att J-Södras talanger får spela division 3-fotboll i Tenhults färger. Till nästa startar TIF ytterligare ett seniorlag i en reservlagsserie.

Viktor Rönneklev klev in som huvudtränare när Stefan Jörgensen blev upplyft i J-Södras a-lag.

2017 ramlade Tenhults IF ur division 2 efter 13 raka säsonger på den nivån. I samband med att avtalet mellan Tenhult och J-Södra skrevs på menade Thorbjörn Ahlgren, herransvarig i Tenhult, att samarbetet inte var nödvändigt för att föreningens seniorverksamhet skulle leva vidare, men att det var en bra lösning.

Annons

Annons

Nu har en säsong gått och det är fortsatt en positiv syn på samarbetet från Tenhults IF.

– Ja, vi är nöjda. Sen finns det alltid detaljer att finslipa på, vi hade till exempel hoppats på en högre tabellplacering. Men det märktes i början att det var ett väldigt ungt lag och under hösten så utvecklades vi och tog poäng i sju raka matcher, säger föreningens sportchef Pierre Henriksson, till Jnytt.

Sju spelare i förra årets trupp var Tenhults egna spelare och Pierre Henriksson hoppas på Tenhultsrepresentation även nästa säsong, men exakt hur truppen kommer se ut är såklart inte fastställt redan nu.

Startar ny seniorsatsning

Däremot står det redan nu klart att Tenhult kommer dra igång ytterligare ett seniorlag. Laget kliver in i en reservlagsserie.

– Tanken är att bredda seniorverksamheten och hoppas att det ska bli lättare för våra ungdomar att ta steget till seniorspelet, det har varit lite svårt att få upp ungdomar till a-laget, säger Henriksson.

Ett tjugotal personer i olika åldrar har varit med och tränat med det nya reservlaget. Pierre Henriksson meddelar även att det är bra drag i föreningens ungdomsverksamhet och att det är en positiv känsla runt klubben. Satsningen på ytterligare ett seniorlag grundar sig inledningsvis i att erbjuda en bra språngbräda ut i seniorfotbollen snarare än att vara ett inledande steg i att ha ett "eget" seniorlag igen.

Annons

– Ja, precis, så är det. Vi får se var det leder och man vet aldrig, men nu är det så här vi börjar. Förhoppningsvis kan det göra att spelarna upptäcks av vårt a-lag.

Annons

Under säsongens gång har även två av spelarna i Tenhult fått träna med Jönköpings Södra. Det rör sig om målvakten Oliver Ericsson Dorji samt försvararen Philip Djup. Något Pierre Henriksson och Tenhult ser som ett kvitto på att spelare i TIF i allra högsta grad kan vara nära Superettan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan