Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71 vann - direkt efter tränarbytet

Text: 

ÄNGELHOLM. HV71 blev ett vinnande lag direkt efter tränarbytet. Det blev seger med 1-0 i torsdagskvällens bortamöte med Rögle sedan Sebastian Wännström gjort matchens enda mål. Men den store matchvinnaren var storspelande målvakten Jonas Gunnarsson.

– Helt ärligt bryr jag mig inte jättemycket hur det såg ut, säger han.

Inbäddat innehåll

I söndags tvingades Johan Lindbom lämna uppdraget som huvudtränare i HV71. I hans ställe har Stephan ”Lillis” Lundh tagit över huvudansvaret – och nu var det dags för första matchen efter tränarbytet.

Rögle stod för motståndet i Lindab Arena – och det var hemmalaget som öppnade matchen klart bäst. HV71 drog på sig tre utvisningar i första perioden och fick ägna stora delar av tiden åt att freda det egna målet. Men tack vare Rögles ineffektivitet och en stabilt spelande Jonas Gunnarsson i bortamålet stod det 0-0 efter de inledande 20 minuterna.

Annons

– Det var mest i deras powerplay som de fick mycket av sina chanser. Vi drog på oss för mycket utvisningar. I spel fem mot fem stängde vi ner dem, där var det rätt stabilt, säger Gunnarsson.

Annons

I andra perioden fick de 4 378 i publiken se en liknande matchbild. Rögle hade fortsatt det mesta av spelet och skapade stundtals hårt tryck mot HV71:s mål, men 0-0 stod sig.

Efter fem raka segrar är HV71 återigen ett vinnande lag. Här firar spelarna 1-0-segern mot Rögle direkt efter slutsignalen.

Träffade stolpen

HV71 tvingades spela i numerärt underläge vid fem tillfällen i matchen, och då var gästerna stundtals rejält tillbakapressade.

– När de hade sitt första visste vi inte att de skulle få fyra till. Vi betade av dem och gjorde ett jättebra boxplay, säger Gunnarsson.

I upptakten av tredje perioden var Rögle riktigt nära att spräcka målnollan när Daniel Zaar träffade stolpen. Därefter hade HV71 sin bästa period i matchen. Filip Sandberg, Mattias Tedenby och Markus Ljungh hade alla lägen som de inte lyckades förvalta.

I stället gav Sebastian Wännström bortalaget ledningen när matchuret stod på 10.29. Wännström, med ett förflutet i Rögle, petade in pucken från nära håll efter en rörig situation vid hemmamålet.

Rögle tog ut målvakten och pressade på för ett kvitteringsmål. Gästerna räddades då av en storspelande Jonas Gunnarsson, som stod för ett par svettiga räddningar.

– Det brukar bli så när ett lag tar ut målvakten, därför gäller det att göra sig redo för en anstormning. Det gäller att kliva fram och hjälpa laget. Men efter deras timeout kom de inte ut alls, säger han.

Annons

Annons

”Jobba på som vanligt”

Ja, 0-1 stod sig och därmed stannade HV71:s förlustsvit vid fem matcher.

– Vi har spelat bra i de tidigare matcherna men inte fått med oss poäng. Därför brydde jag mig helt ärligt inte jättemycket hur det såg ut. Vi får analysera vad som var bra och vad som kan bli bättre efterhand, nu så här tätt inpå känns det bara skönt, säger Gunnarsson.

Det här var en historisk seger eftersom HV71 för första gången någonsin höll nollan i Ängelholm.

– Det är kul i sådana fall, men det hade jag ingen aning om. Vi har haft svårt mot Rögle de senaste åren, så det var kul att vi kunde vinna i dag, säger Gunnarsson.

Matchandet går vidare redan på lördag då det blir ett rivalmöte med Växjö Lakers i Kinnarps Arena.

– Det är klart att det här var en viktig seger. Det känns jättebra att vara tillbaka på vinnarspåret, nu gäller det att fortsätta på det, säger Jonas Gunnarsson.

Hur har du upplevt den senaste tiden?

– Jag har försökt jobba på som vanligt. Eftersom William (Rahm, målvaktstränaren) är kvar har vår målvaktsgrupp inte ändrats. Jag, William och Felix (Sandström) har jobbat på som vanligt.

JnyttTV: Intervjuer med Stephan "Lillis" Lundh och Mattias Tedenby.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan