Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV-fansens gliring inför derbyt

Text: 

North Bank Supporters fyller 25 år som supporterklubb. Det kommer att firas på lördag – både före, under och efter SHL-matchen mot Växjö Lakers.

– Vi vill visa lillebror vem som är störst, säger vice ordföranden Michael Agestav, som därmed skickar en passning till Smålandsrivalen.

North Bank Supporters har 25-årsfirande på lördag, passande nog samma dag som HV71 tar emot Växjö Lakers i Kinnarps Arena.

North Bank Supporters kommer att fira sina första 25 år ordentligt på lördag. Redan klockan 11 slås portarna upp i klubblokalen på Österängen och sedan blir det aktiviteter hela dagen.

Annons

Det utlovas livemusik, pizzakaos, besök av hemliga gäster med hockeyanknytning och en marsch till Kinnarps Arena en timme innan matchstart. Efter matchen fortsätter firandet med besök av HV-spelare.

Annons

– Vi har 400 medlemmar och det vore trevligt om hälften kan passera revy, säger Michael Agestav.

– När vi firade 20-årsjubileum satsade vi allt på en kväll, men den här gången kör vi ett annorlunda upplägg. Vi har ett officiellt firande på lördag men det finns ett 25-årstema hela säsongen. Vi har haft en pizzakväll och tittar på andra aktiviteter som vi kan ha i början av nästa år. Vi vill fira våra 25 år hela säsongen.

”En nagel i ögat”

Vad som är viktigast på lördag råder det inga som helst tvivel om.

– Det är att vi tar tre poäng mot Växjö, säger Agestav.

– Vi väljer just den här dagen av flera skäl. Dels passar en lördag bra och sedan är det bra att visa lillebror vem som är störst. Det är rätt passande eftersom de ser sig mer och mer som storebror. Det är en irriterande mygga som vi vill få bort, det känns viktigare för dem att slå oss än tvärtom.

Hur är rivaliteten mellan HV71 och Växjö?

– Det är möjligt att den har ökat lite. Men för vår del ligger rivaliteten främst mot Färjestad och Linköping. Det är mer att det är en nagel i ögat att det har gått så bra för Växjö. De har vunnit sina två SM-guld med spelare helt utanför regionen, och sådana guld kan kvitta. Men det kan nog växa fram rivalitet på sikt.

Fått ett uppsving

Michael Agestav stod i klacken redan på Klapp & Klang-tiden och efter några år som supportervärd började han engagera sig i North Bank Supporters för något år sedan. Han upplever att supporterklubben har fått ett uppsving efter en liten svacka.

Annons

Annons

– Som mest var det 700-800 medlemmar men förra säsongen var det nere på 300. Nu har vi märkt av ett trendbrott och vi har haft målsättningen att genomföra fler bortaresor. Jag är inte helt säker, men jag tror att vi redan nu har gjort fler än på hela förra säsongen, säger han.

Annons

Annons

Till toppen av sidan