Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Här sätts nya fartkameror upp

I varje kamera finns ett system som mäter fordonets hastighet med hjälp av radar. Alla kameror är direktkopplade till Polisen.

Annons

Nu sätter Trafikverket upp sex nya trafiksäkerhetskameror längs riksväg 195 mellan Habo och Fagerhult i Jönköpings län.

I dag är 92 trafiksäkerhetskameror i drift i Jönköpings län. De sex nya trafiksäkerhetskamerorna sätts upp under de två första veckorna i december längs väg 195 Habo–Fagerhult.

– Trafiksäkerhetskamerorna i landet räddar cirka 20 liv per år och fler än 70 personer per år från att bli allvarligt skadade i trafiken. Vi vill inte att någon ska behöva åka fast för fortkörning, men vi gör allt vi kan för att människor inte ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken, säger Kristina Johansson på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Vägar med hög olycksrisk

Kamerorna placeras på vägar med mycket trafik, höga hastigheter och hög olycksrisk. Alla kameror placeras synligt.

I varje kamera finns ett system som mäter fordonets hastighet med hjälp av radar. Det är endast de som kör för fort som fotograferas och registreras. Alla kameror är direktkopplade till Polisen.

Planeringen och placeringen av trafiksäkerhetskameror baseras på Trafikverkets och Polisens erfarenhet och kunskap om att just kameror är ett bra verktyg för att dämpa hastigheten på en specifik sträcka. Myndigheterna väljer tillsammans ut lämpliga sträckor där den största effekten kan uppnås, ur ett trafiksäkerhetsperspektiv.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy