Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71 vann rivalmötet efter rivstart

Text: 

HV71 vann en sevärd och underhållande hockeymatch mot Växjö Lakers. HV har nu två raka segrar och förra helgens tränarrockad har gett omedelbar effekt. Matchen mot Växjö var en av säsongens bästa av HV.

– Klart det var skönt, konstaterar Johan Johnsson utanför omklädningsrummet.

Inbäddat innehåll

Kinnarps Arena var klätt i gult när HV71 gjorde entré på isen. North Bank Supporters vecklade dessutom ut en stor flagga över ståplats och det var fin inramning inför nedsläpp.

Segern mot Rögle gjorde med stor sannolikhet att en rejäl tyngd föll från HV-spelarnas axlar och den första perioden mot Växjö var en av lagets bästa den här säsongen.

Rivstart i första

Anton Bengtsson har gjort 4-2 i tomt mål.

Annons

Johan Johnsson skickade in pucken mot mål och den letade sig in i nät bakom Viktor Fasth till 1-0, ett mål som var Johnssons första för säsongen.

Annons

– Det är klart det var skönt. Det är inte så att jag känner press att jag ska vara en av dem som leder laget med mål och assist. Men det är kul. Nu på slutet har jag haft en del lägen, skönt att det första trillade in, säger Johnsson efter matchen.

Bara sekunder efter 1-0 gjorde HV 2-0 när Markus Ljungh snappade upp en puck i offensiv zon och lirkade in den bakom Fasth.

– Jag tycker vi spelar bra. Sedan är det små marginaler, det studsar lite med oss idag. Första målet jag gör styrs in på en skridsko. Det är sådant som vi inte haft alla matcher, men det kommer till slut, säger Johnsson.

HV71 fortsatte spela bra i den andra perioden. Men Växjö var långt ifrån ofarliga och skulle få in en reducering. David Gustafsson tappade pucken på egen blålinje och det straffade sig direkt. Brendan Shinnimin var skoningslös när han fick chansen. I nästa anfall var Lakers nära att kvittera, men en snabb sidledsförflyttning och bra benparad av Jonas Gunnarsson räddade HV.

Därefter tog HV över helt. Laget hade ett par bra byten och till slut skulle det bli mål. Joakim Andersson vann en duell i sarghörnet och ett par sekvenser senare hittade pucken till Simon Önerud som trampade in och gjorde mål med ett distinkt handledsskott.

Inbäddat innehåll

Annons

Avgjorde i tomt mål

HV71 fick en tung start på den tredje perioden. Redan efter 1:28 reducerade Växjö. Linus Fröberg spelade fint in till Julius Junttila som vinklade in pucken snyggt och högt bakom Gunnarsson.

Annons

Matchen utvecklade sig till en riktigt spännande tillställning. Växjö tog ut målvakten med två minuter kvar och belägrade hemmalagets zon. Men både HV och Jonas Gunnarsson redde ut stormen. Anton Bengtsson slet och kämpade sig fram innan han kastade sig och slog in en lös puck i det tomma målet och då var matchen avgjord.

– Segrar bygger självförtroende. Nu har vi två raka och det är något att bygga vidare på. Men vi kan inte vara nöjda med att vinna två matcher. Vi vill fortsätta trumma på och vinna, säger Johnsson.

– Vi har spelat bra i många matcher innan också och haft lite motstuds så där. Men över tid så jämnar det ut sig. I dag har vi lite medstuds, nu har vi gjort två bra matcher och fått med oss tre poäng i båda så det är skönt.

Rivalmötet slutade 4-2 och HV har nu två raka segrar. Laget är fyra poäng bakom Skellefteå AIK som ligger tia. Segern är också lagets andra mot Växjö denna säsong.

– Växjö-matchen borta är den som kanske är vår bästa match den här säsongen. Jag vet inte, det är väl ganska tajta matcher där vi nöjer oss lite med det lilla och det har man ofta nytta av i längden.

Jnytt-TV, presskonferens med tränarna i ena klippet och Joakim Andersson om matchen i det andra.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan