Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Gör comeback efter tunga hösten

Text: 

Han har haft en tung höst och tvingats till flera ofrivilliga uppehåll. Men när HV71 tar emot Mora är backen Nils Andersson tillbaka i spel.

– Jag har inte chansat och det känns bra, säger han.

HV71-backen Nils Andersson är spelklar till torsdagskvällens hemmamatch mot Mora.

Nils Andersson, som värvades från SHL-konkurrenten Malmö Redhawks i somras, har inte fått den start han önskat i sin nya klubb.

27-åringen drabbades av en hjärnskakning i slutet av försäsongen och på slutet har han dragits med nackproblem. Därför har han bara spelat i 13 av 22 matcher.

– Det har varit många bakslag, och då är det svårt att få någon kontinuitet. Men det är en del av hockeyn, det är ingen spikrak väg uppåt. Det viktiga är hur man hanterar motgångar. Det är en del av att vara hockeyspelare, och vi har våra knep hur vi hanterar dem. Jag har inte chansat och det känns bra, säger han efter onsdagsträningen.

Annons

Annons

Nils Andersson var med på hela ispasset och efteråt meddelade han att han är tillgänglig för spel igen. Enligt egen utsago känner han inte av nackskadan längre.

Två raka segrar

– Det blir roligt att få dra på sig matchdräkten igen. Förhoppningsvis är det sista gången jag har tagit av den denna säsong. Förhoppningsvis kan jag få kontinuitet i det och vara med och bidra och göra en resa uppåt, säger han.

– Det ska bli jäkligt kul att kliva in i ett lag som har två raka vinster. Det gör att vi kan bygga på en positiv känsla, och det ska bli roligt att vara med på tåget. Att stå vid sidan av är ingen position man vill vara i, utan man vill jobba sig in i laget.

Sedan Stephan ”Lillis” Lundh tog över som huvudtränare har HV71 två raka segrar. 1-0 mot Rögle följdes av 4-2 mot Växjö, men laget är alltjämt kvar på elfte plats i tabellen.

”Slå dem på skicklighet”

– Det känns som att tränarbytet i sig är en nystart, det är en chans att bygga något nytt. Johan (Lindbom) var lika delaktig i resultatet som alla andra i laget, men det går inte att sparka ett helt lag. Johan är fortfarande en del av laget med det han har bidragit med. Vi får ta det som en väckarklocka och se det som en chans till nystart. Det viktigaste är chansen till det, säger Andersson.

HV71 jagar tredje raka segern när tabelljumbon Mora kommer på besök i Kinnarps Arena på torsdagskvällen. Senast lagen möttes vann dalkarlarna med 4-2 efter att Jönköpingslaget svarat för en slät figur.

Annons

– Det är ett sådant lag vi kan slå på klass om vi kommer upp i en tillräckligt hög nivå. Vi ska komma upp i en riktigt bra arbetsinsats och sedan förhoppningsvis slå dem på skicklighet. I de matcher vi förlorat har vi inte kommit upp i nivå, säger Nils Andersson.

Med Nils Andersson redo för spel kommer Alexander Ytterell inte vara med i matchtruppen mot Mora.

JnyttTV: Hör vad tränaren Stephan ”Lillis” Lundh säger inför matchen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan