Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Bengtsson: "Skönt slippa tänka på det"

Text: 

Han fick vänta i 22 omgångar. Men mot Växjö gjorde Anton Bengtsson sitt första SHL-mål för säsongen.

– Det är skönt att slippa tänka på det, säger HV71-centern inför torsdagskvällens hemmamatch mot Mora IK.

Anton Bengtsson gjorde sitt första mål för säsongen när Växjö besegrades. Nu väntar en ny hemmamatch för HV71, den här gången mot tabelljumbon Mora.

Annons

Annons

I lördags vann HV71 med 4-2 i Smålandsderbyt mot Växjö. Det sista målet i matchen gjordes av Anton Bengtsson, som skickade in pucken i tom kasse i slutminuten. Därmed bröt 25-åringen sin långa måltorka.

– Det var dubbel glädje den dagen. Det är skönt att släppa tänka på det, nu är det bara att gasa på, säger han.

Har du funderat mycket på att du inte har gjort mål?

– Det är klart att det har legat där uppe och att jag har tänkt på det ibland. Därför var det en lättnad att göra det målet. Jag är inte nöjd med mitt spel heller även om det har blivit bättre på slutet.

Bengtsson är en av HV71-spelarna som inte har fått igång poängproduktionen. Efter de första 22 matcher står han noterad för ett mål och fyra målgivande passningar.

Inte bara positivt

– Jag försöker jobba hårt och bidra med energi till laget. Min kedja med (Johan) Johnsson och (Oscar) Sundh gjorde en bra match senast, och det finns något att bygga vidare på. Jag och Oscar har spelat ihop länge och Johnsson spelar i princip på samma sätt, vi tänker likadant och vet hur vi ska spela, säger han.

Annons

Men trots två raka segrar har allt inte varit positivt i HV71 de senaste dagarna. I tisdags kom beskedet att säsongen förmodligen är över för Filip Sandberg, som återvände till Jönköpingsklubben bara för ett par veckor sedan.

Annons

– Det är jättetrist, jag lider med honom. Vi står varandra väldigt nära, och jag vet hur glad han var över att komma hem och att visa hur bra han är. Det är bara att pusha på honom och se till att han får mycket energi, säger Bengtsson, som under flera säsonger bildade en framgångsrik formation med Sandberg och Christoffer Törngren.

”Måste steppa upp”

HV71 har vunnit mot Rögle och Växjö sedan Stephan ”Lillis” Lundh tog över som huvudtränare, och prestationen senast var en av de bättre under innevarande säsong.

– Jag tror att alla har gått till sig själva och insett att de måste steppa upp. Vi har fått in ny energi och Holmström (Jonas, ny assisterande tränare) är väldigt duktig på individuell basis och jobbar mycket med detaljer, säger Bengtsson.

Nu väntar ett dubbelmöte med Mora, som är jumbo i SHL-tabellen. HV71 lär vara revanschsuget eftersom dalkarlarna vann med 5-2 i senaste mötet i Kinnarps Arena.

– Det ska bli kul. Vi är inne i ett bra flow och har bra självförtroende. De vann senast (3-0 mot Frölunda), så de har också självförtroende. Det kan nog bli en bra match, säger Anton Bengtsson.

Returmötet spelas i Mora på lördag kväll.

JnyttTV: Stephan ”Lillis” Lundh om tankarna inför matchen och läget i truppen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan