Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Efter HV-krossen - han är bäst i SHL

Text: 

HV71 tog en lika rättvis som säker seger i hemmamatchen mot Mora. Segern innebär att HV har tre raka trepoängare. Och med den fjärde hållna nollan är Jonas Gunnarsson bäst i SHL.

– Klart det är kul att hålla nollan, säger målvakten till Jnytt.

Inbäddat innehåll

Hemmalaget fick en fin start på matchen och tog tag i taktpinnen direkt. När Mora hade en avvaktande utvisning skulle det bli 1-0, Kristofer Berglund sköt pucken mot mål och där stod Simon Önerud och styrde snyggt in ledningsmålet.

Efter målet gick tempot ner en aning och spelet jämnade ut sig, delvis på grund av att Mora fick chansen i powerplay. Några fler mål blev det inte i den första perioden och det var hemmaledning med 1-0 inför den andra perioden. Mora mäktade med fem skott i den första perioden och bara 18 totalt i matchen. En lurig match för Jonas Gunnarsson i HV-målet med andra ord.

Annons

– Jag försökte bara hålla fokus och vila skallen när de inte är i vår zon och koppla på hundra procent när de kommer. Ibland kan sådana här matcher vara svårare, men det är bara att vara redo i skallen så brukar det löna sig, säger Gunnarsson efter matchen.

Annons

Snabbt mål i andra

Simon Önerud gjorde två mål när HV körde över Mora.

Den andra perioden hann knappt börja innan Mora fick Mathias Bromé utvisad. I det numerära överläget skulle HV göra 2-0. HV71 tryckte tillbaka gästerna, Christoffer Törngren sköt och Janne Juvonen släppte retur. Pucken till Joakim Andersson som spelade till Sebastian Wännström som bara hade att sätta dit klubban.

Moras bästa period i mittrundan var i samband med ett powerplay, men Jonas Gunnarsson fortsätter spela stabilt i HV71.

– Det känns bra. Men idag släpper vi inte till så mycket heller, då är det bara att göra något åt det som kommer igenom. Vi spelar ett bra försvarsspel och släpper inte till alls mycket. De har några lägen i andra, men vi stänger ner dem, summerar HV-målvakten sin egen insats.

Istället skulle det bli 3-0, Isac Brännström var inne i ett för hans del sällsynt byte och rakade då in en målvaktsretur när Oscar Sundh gick på skott i en kontring, ett mål som redan då kändes matchavgörande.

HV71 gjorde 4-0 direkt i den andra perioden när Markus Ljungh pangade in pucken på ett direktskott, passningspoängen gick till kedjekompisarna Tedenby och Wännström. 5-0 gjorde Johan Johnsson på egen hand när han bröt ett uppspel och skar in framför mål och lirkade in pucken.

Annons

Annons

Gunnarsson bäst i SHL

I slutminuterna blev det även 6-0, detta när Simon Önerud gjorde mål i boxplay mot ett uppgivet och dåligt Mora som inte bjöd på mycket motstånd i den tredje perioden. HV bryr sig nog mindre om det och kunde spela ut för första gången på länge.

– Det rinner iväg i sista. Men det känns jättebra för oss att få göra lite mål på hemmaplan. Vi har ju haft lite problem med målskyttet. Nu har vi gjort tio mål på två matcher så det känns som det börjar lossna nu, säger Gunnarsson, som fick hålla nollan. Detta för fjärde matchen denna säsong och med det är han bäst i SHL.

– Det är klart att det är kul att hålla nollan. Gör man det så vinner man. Hade vi vunnit med 6-2 hade jag varit lika glad, men det är lite extra kul att vi håller nollan, avslutar han.

Jnytt-TV: Sebastian Wännström om vad som ligger bakom hans poängform i det ena klippet och presskonferensen efter matchen i det andra.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan