Annons

Annons

SHL 2017/18

Perssons ord om tacklingen

Christoffer Persson stängs av i fyra matcher.

Annons

HV71 förlorade matchen mot Mora under lördagen och tappade därmed viktig mark i förhållande till lagen ovanför.

Men det var inte den enda smällen för HV71.

Nu står det klart att backen Christoffer Persson stängs av i fyra matcher för checking to the head, en händelse som inträffade i den andra perioden.

Avstängningen gäller från den 9 december till den 28 december. Förutom avstängning väntar även böter på drygt 15.000 kronor.

Anmälan skedde i efterhand av Christer Lärking från SHL:s situationsrum.

Tacklad i mittzonen

Allt började med att Moras forward Michael Haga blev tacklad i mittzonen vid sargen. För det tilltaget visades Christoffer Persson ut 2+10 minuter av domarna.

– Jag upplever den inte som någon huvudtackling. Jag går på puck först och träffar baksida på hans axel. Jag hann inte se reprisen heller men det är som det är, säger Persson till Jnytt efter lördagens match.

Disciplinnämnden anser att Christoffer Persson kom med fart och tacklade Haga i huvudet. Moraspelaren åkte in i plexiglaset med huvudet före.

Annons

Christoffer Persson säger att han gick in i situationen med ”blad mot puck” och har armen längs med kroppen. Han träffade med sin axel intill Hagas axel som sedan åker upp mot huvudet. Tacklingen skedde också utan någon speciell hastighet.

Annons

Disciplinnämnden anser dock att Persson gjort sig skyldig till en huvudtackling där skaderisken är stor. I Perssons fall är det även en fråga om återfall eftersom han tidigare dömts för huvudtackling (beslut 16 mars 2018).

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy