Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nytt koncept väntar i butikslokalen

Åsa Andreasson och Tinna Ahlander öppnar ”Friendly corner”, en ny kreativ mötesplats på Tändsticksområdet.

Annons

I somras stängde inredningsbutiken Finakademien igen sin verksamhet på Tändsticksområdet i Jönköping. Nu står det klart att satsningen ”Friendly corner” – en ny kreativ mötesplats – tar över lokalerna.

– Jag tycker att det här området är fantastiskt och det har varit en dröm att ha en kontorslokal här, säger Åsa Andreasson.

Nästa år öppnar en helt ny typ av verksamhet i Finakademiens tidigare lokaler på Tändsticksområdet. Det handlar om ett nytt coworking-office under namnet ”Friendly corner”.

Annons

Bakom satsningen står Åsa Andreasson, vd på Kreativa Kvadrat, och klar för inflytt den 1 mars är även Tinna Ahlander med företaget Tinna design.

Annons

Och ambitionen är att det ska bli fler företag än så. Andreasson berättar att de erbjuder sex till åtta kontorsplatser, några fasta och ett par som man ska kunna hyra in sig på över en dag eller under några timmar.

– Vi pratar med flera andra företag som är intresserade men vi har inte skrivit kontrakt än. Vi söker doers och snälla själar, därav namnet ”Friendly corner”, säger Åsa Andreasson.

En kreativ mötesplats

Lokalerna på 150 kvadratmeter kommer även att rymma showroom, mötesrum, pop up-butik och en fotostudio i samarbete med fotografen Robert Larsson.

I butiksdelen kommer olika personer att flytta in och ut med sin försäljning. Bland annat kommer Tinna Ahlander att sälja barnböcker.

– Vi vill att det här ska bli en kreativ mötesplats där vi hjälper varandra, utvecklas och får nya idéer. Jag tror verkligen på det här konceptet, säger Åsa Andreasson.

Under sina inspirationsresor i Sverige och Europa har hon besökt många liknande mötesplatser.

– Miljön där man arbetar är viktig, den påverkar mig väldigt mycket. Förhoppningen är att folk ska bli inspirerade här, säger hon.

– Tanken är även att vi ska kunna ha olika events. Vi kommer bland annat anordna föreläsningar, klädbytardagar och inredningskurser, säger Tinna Ahlander.

”Området är fantastiskt”

Med satsningen vill duon också bidra till att skapa ett ännu mysigare Tändsticksområde och locka fler människor till platsen.

Annons

Annons

– Jag tycker att det här området är fantastiskt och det har varit en dröm att ha en kontorslokal här. Hela området ger mig en positiv känsla, säger Åsa Andreasson.

Än så länge ekar lokalerna tomma men när vännerna blickar framåt ett år ser de framför sig en given mötesplats full av liv.

Den 1 mars öppnar ”Friendly corner” på Tändsticksområdet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy