Annons

Annons

Annons

Ekenässjön

Man döms efter svåra dödsolyckan

Text

För snart tre månader sedan omkom en man efter en svår trafikolycka mellan en lastbil och två personbilar. Nu döms lastbilschauffören, som anses ha vållat olyckan, till fängelse i ett år.

För snart tre månader sedan omkom en man efter en svår trafikolycka mellan en lastbil och två personbilar.

I mitten av september inträffade en trafikolycka mellan en lastbil och två personbilar på riksväg 31 i Ekenässjön i Vetlanda kommun. En lastbil frontalkrockade med en av personbilarna, medan den andra personbilen lyckades väja och körde av vägen. Den ene bilföraren, en man i 40-årsåldern, klämdes fast och avled av sina skador.

Annons

Annons

Föraren av lastbilen, en man i 60-årsåldern, greps av polis misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Var en olyckshändelse

Mannen åtalades och ställdes inför rätta i Eksjö tingsrätt. I både polisförhör och tingsrättsförhandlingen nekade han till brott och hävdade att det var en olyckshändelse. Han förklarade att han sekunderna innan olyckan satte i halsen och drabbades av en så svår hostattack att det svartnade för ögonen. Det ledde till att han tappade kontrollen över sitt fordon.

Tingsrätten väljer trots allt att döma mannen till fängelse i ett år för grovt vållande till annans död. Det rapporterar Vetlanda-Posten.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan