Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

De får chansen i HV:s tuffa vecka

Text: 

När HV71 spelar sin första match efter landslagsuppehållet saknas ett flertal ledande spelare av olika orsaker. I stället finns flera juniorer med i matchtruppen.

– Vi har bra ersättare, och det är kul att se, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh inför bortamötet med Djurgården.

Delar av HV71:s trupp drar upp riktlinjerna på tisdagens isträning i Kinnarps Arena.

Annons

Annons

HV71 har inte spelat match sedan 8 december, då Mora vann med 2-1 i Jalas Arena. Sedan dess har SHL haft landslagsuppehåll och lagen har fått ägna sig åt träning och att nöta på saker som kan förbättras i spelet.

– Vi har hållit på med det mesta. Vi har jobbat med fart, kamp och spelskicklighetsgrejer i boxplay och powerplay, säger Stephan ”Lillis” Lundh.

Att HV71 återfinns först på elfte plats i tabellen beror främst på målproduktionen, eller rättare sagt den skrala målproduktionen. ”Lillis” såg tendenser till förbättring i matcherna mot Växjö och Mora, medan hans adepter var tillbaka i gamla synder i returmötet mot dalmasarna.

Annons

”Bra lag upprepar saker”

– Det är inget att sticka under stol med att effektiviteten måste bli bättre. Det räcker inte med en eller två gånger utan vi måste vara där varje gång, det är viktigt att vara påslagen. Vi har många bra möjligheter, det gäller att nypa till dem också, säger HV71-tränaren.

Annons

– Bra lag upprepar bra saker, och vi måste upprepa det hela tiden. När vi spelar bra är vi bra.

På onsdagskvällen möter HV71 Djurgården på bortaplan. Stockholmarna öppnade säsongen lovande men förlorade fem av de sju sista matcherna innan uppehållet.

– Det ska bli kul att åka till Stockholm. Det är inga duvungar vi möter den här veckan, utan det är två bra motstånd, så det gäller att vara på tårna. Djurgården är ett av de främsta fartlagen. De är tuffa att möta på Hovet, och det blir viktigt att vi mäter oss med deras fart och kamp. Vi kan inte vara omständliga, säger Lundh, vars HV71 sedan ställs mot Färjestad på fredag.

Inbäddat innehåll

Trio från J20 finns med

HV71 får tillbaka både Joakim Andersson och Alexander Ytterell, som missade sista matchen före VM-uppehållet. Däremot saknas Christoffer Persson, som är avstängd i de fyra kommande matcherna, och Martin Fehérváry och David Gustafsson som är iväg på JVM-förberedande läger. Utöver dessa är Filip Sandberg och Martin Thörnberg långtidsskadade.

I den här kvintettens frånvaro finns William Fransson, Anton Heikkinen och Max Wennlund från J20 med i matchtruppen.

Annons

– Vi har bra ersättare, och det är kul att se. De är villiga att jobba hårt och de klarar av det. Vi har bra namn borta, men det är något vi får räkna med, säger Stephan Lundh, som även meddelar att Jonas Gunnarsson kommer fortsätta i HV71:s mål.

JnyttTV: Markus Ljungh gjorde sex säsonger i Djurgården. Nu ställs han för första gången mot sin förra klubb på Hovet.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan