Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Han firade dubbelt i HV-segern

Anton Bengtsson var en av målskyttarna när Färjestad besegrades med 4-3 i Kinnarps Arena – och han gjorde det i sin 300:e SHL-match.

– I dag hade vi hockeygudarna med oss, säger den 25-årige centern.

Anton Bengtsson firar 3-2-målet – i sin 300:e SHL-match för HV71.

HV71 fick ett psykologiskt mycket tungt mål mot sig när det bara återstod sex sekunder av andra perioden. Men hemmalaget reste sig i tredje perioden, och Anton Bengtsson såg till att hemmalaget återtog ledningen. Oscar Sundh släppte pucken bakom ryggen och Bengtsson hittade en lucka och skickade in pucken i det bortre hörnet – i sin 300:e grundseriematch för HV71.

Annons

Annons

– Det hade jag ingen aning om att det var. Det var kul, säger Bengtsson, som debuterade i SHL-sammanhang hösten 2012.

– Det är kul att ha kommit upp i så här många matcher, och framför allt att få spela här i Kinnarps Arena. Jag älskar att spela inför den här publiken.

Inbäddat innehåll

”Betyder mycket”

HV71 vann till slut matchen med 4-3 sedan Alexander Ytterell gjort det avgörande målet. Men hemmalaget kom undan med hjärtat i halsgropen eftersom Färjestad fick ett mål bortdömt för spelare i målgården i slutminuten.

– Vi hade hockeygudarna med oss. Det var skönt att vi fick med oss tre poäng, det betyder mycket att vi höll ledningen den här gången, säger Bengtsson.

HV71 var det bättre laget sett till 60 minuter, men fick i vanlig ordning slita hårt för sina mål.

– Vi spelade ganska bra i dag faktiskt. Vi får några jobbiga mål mot oss när vi tagit ledningen. Det är något som vi måste jobba på, att spela på ledningen och de mål vi själva gör. Men annars tycker jag det var en bra match, säger Anton Bengtsson.

JnyttTV: Intervju med Simon Önerud och presskonferens med båda lagens tränare.

Inbäddat innehåll

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan