Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Hyllar försvaret: ”Mer synkat”

Text: 

Simon Önerud blev en av matchvinnarna när HV71 besegrade Djurgården med 2–0. HV71:s lagkapten fick därmed tysta ett närmast fullsatt Globen.

Det dröjde en minut och 13 sekunder. Sedan hade HV71 fått tyst på majoriteten av de drygt 13 000 åskådarna som hade bänkat sig i Globen.

– Det var skönt att få tysta Globen. Det var ett ruggigt tryck från start, säger HV71:s lagkapten Simon Önerud.

Det var just Önerud som höll sig framme och elegant stötte in ledningspucken – som också visade sig bli det matchavgörande målet – på passning från Robin Figren.

Annons

Annons

– Joakim Andersson slår ett perfekt pass till Figren. Jag driver på mål och hoppas att Figren har sett mig och det hade han ju. Det var bara att försöka trycka den mot den bortre sidan, säger Önerud.

Kaptenens elfte fullträff den här säsongen var egentligen den enda offensiven HV71 hade under den första perioden.

Höjt försvarsspelet

Hemmalaget kom i våg efter våg. Men en storspelande Jonas Gunnarsson stod pall för samtliga 41 hemmaförsök över 60 minuter.

Önerud hyllar målvaktens insats efter matchen. Men han tycker också att hela laget börjat hitta ett stabilt försvarsspel.

– Vi håller dem hyfsat på utsida och har väldigt bra klubbor mot pucken. Jag tycker vi krigar på som lag väldigt bra. Vi tar med oss krigarviljan efter den här segern, säger Önerud.

– Vi får skotten därifrån vi vill många gånger också. Så det är säkerligen en blandning av bra målvaktsspel och bra försvarsspel. Vi är mer synkade och spelar mer som en helhet, som ett lag liksom, säger Önerud.

Firade med fansen

Markus Ljungh satte spiken i sitt förra lags kista i sista minuten med ett mål i tom kasse.

Efter segern kallades HV-spelarna tillbaka ut på isen av de tillresta fansen som fick fira en viktig trepoängare.

– Annandagsmatchen är fantastisk rolig. Det är bra uppslutning från alla håll. Det var fantastiskt kul att så många HV-fans hade tagit sig dit. Det är en grymt kul match att spela, säger Önerud.

Läs även

Annons

Annons

Till toppen av sidan