Annons

Annons

Annons

Ljungarum

Han utsågs till Årets smålänning

Staffan Lindeborg är Årets smålänning 2018.

Det var en märkbart rörd Staffan Lindeborg som fick ta emot priset av P4 Jönköping under torsdagen.

Staffan Lindeborg har blivit utsedd till Årets smålänning av P4 Jönköping.

- Ni lurade mig verkligen. Jag trodde att jag var här för att prata om livet som nybliven pensionär, säger Staffan Lindeborg.

Juryns motivering låter så här:

Annons

Han har under ett helt yrkesliv fört in dramatiken och glädjen från världens stora sportarenor i de svenska hemmen samtidigt som han varit fast förankrad i sin småländska hembygd.

Annons

Med omistlig kunskap om simning, fotboll, ishockey och bordtennis har han blivit en folkkär röst och en trygg ledsagare genom stora mästerskap.

Därför tilldelas Staffan Lindeborg utmärkelsen Årets Smålänning 2018.

Start vid 17 års ålder

Staffan Lindeborg började jobba på Sveriges Radio i Jönköping då han bara var 17 år gammal. När han kom tillbaka till sin gamla arbetsplats idag trodde han att han skulle få prata om sin långa karriär som kommentator. Men så blev det inte.

Jnytt skrev så sent som den 17 december att Staffan Lindeborg slutar på SVT där han under många år rapporterat från framförallt simning, fotboll och bordtennis.

– Framöver ska jag mestadels lägga tiden i ett familjebolag som mina tre barn har, så det blir en del tv även i fortsättningen men också andra spännande uppdrag. Jag är tacksam för att få möjlighet att jobba med annat än idrott och jag är mycket nöjd med att ha fått möjligheten att jobba inom och med public service i… ja, nästan exakt 50 år, sa Lindeborg då.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan