Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

HV-back anmäld till disciplinnämnden

Annons

Nu kommer efterspelet till den tuffa matchen mellan Djurgården och HV71 i Globen då två spelare fick matchstraff.

Både HV:s Kristofer Berglund och Djurgårdens Daniel Brodin har granskats av det så kallade situationsrummet som i efterhand kontrollerar förseelser, och båda spelarna har anmälts till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd som kommer att behandla ärendet under torsdagen.

I anmälan mot Daniel Broden hävdas följande:

I slutet av första perioden så spelar HV71:s Didrik Strömberg iväg pucken bakom mål. Djurgårdsspelaren Daniel Brodin kommer åkande mot Strömberg som försöker undvika Brodin och går åt höger. Brodin som vill tackla Strömberg missar och träffar istället med sitt vänstra knä på Strömbergs vänstra ben.

Annons

Annons

I anmälan mot Kristofer Berglund hävdas följande:

I slutet av första perioden så sker det en bentackling bakom HV71:s mål. Kristofer Berglund i HV71 ser denna bentackling och tittar upp mot domaren som inte har rest sin arm för utvisning. Berglund crosscheckar då Brodin med kraft i ryggen så att Brodin utan att kunna skydda sig ramlar in i stolpen. När Brodin är liggande så får han ytterligare en crosschecking.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy