Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71:s beslut efter avstängningen

Kristofer Berglund under onsdagens ishockeymatch i SHL mellan Djurgårdens IF och HV71 på Hovet.

Annons

HV71:s backbesättning tunnas ut allt mer.

Efter matchstraffet för en crosschecking i ryggen mot Daniel Brodin i onsdags stängs Kristofer Berglund av i två matcher. Han ska dessutom betala drygt 17.000 kronor i böter. Däremot frias Daniel Brodin helt och hållet för knätacklingen mot Didrik Strömberg.

Beslutet innebär att HV71 har tre ordinarie backar borta inför fredagens match mot Malmö i Kinnarps Arena.

Christoffer Persson blev i början av december avstängd i fyra matcher efter en tackling mot huvudet på en spelare i Mora. Han har avtjänat tre matcher men är borta även i fredagens match. Därefter kommer den alternerande kaptenen att missa ytterligare matcher på grund av en handoperation.

Martin Fehéváry är upptagen med spel för Slovakien i junior-VM och kommer inte tillbaka än på ett bra tag.

Och så då Kristofer Berglund som även han kommer missa de kommande två matcherna.

Disciplinnämnen pekar på tre faktorer gällande avstängningen.

Respektlöst

Tacklingen är respektlös. Den tacklade spelaren faller handlöst mot målburen och slår huvudet i stolpen. Stor skaderisk.

– Det är givetvis inte bra att så här många spelare är borta samtidigt, men samtidigt är flera av dem på väg tillbaka igen. Så vi sitter inte i sjön på något sätt utan kommer att jobba vidare med den trupp vi har. Det är i dagsläget inte aktuellt att plocka in ytterligare någon spelare, säger HV:s sportchef Johan Hult.

Annons

Annons

Dessutom är David Gustafsson också är borta för spel i junior-VM samt långtidsskador på Martin Thörnberg och Filip Sandberg. Det är det en besvärlig situation för Stephan ”Lillis” Lundh och hans tränarkollegor.

Även Mattias Tedenby saknades mot Djurgården på grund av sjukdom. Men i hans fall blir det spel mot Malmö eftersom han tränade för fullt under torsdagen.

Lättar framöver

– Så som spelschemat ser ut så handlar det om tre matcher som vi har folk borta. Sedan är Gustafsson och Fehéváry tillbaka igen från junior-VM. Så även om det är tufft nu så lättar det framöver.

Martin Thörnberg har missat stora delar av säsongen. I hans fall kommer signaler att det går åt rätt håll med återhämtningen.

– Thörnberg kommer att ”börja släppa på” med hårdare träning nu. Sedan dröjer det givetvis innan han är fullt tränad och klar för spel, men det går absolut åt rätt håll.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy