Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71:s mäktiga vändning: ”Vi kommer”

Text: 

HV71 gick mot en förlust hemma mot Malmö Redhawks. Men då kom vändningen. Sebastian Wännström blev hjälte med sitt 2–1 i slutperioden.

– Det var skönt att kunna bjuda publiken på en vinst och tre poäng, säger Wännström till Jnytt.

HV71 firar Sebastian Wännströms avgörande mål mot Malmö.

HV71 började matchen i ett rasande tempo och fick chansen i powerplay redan efter en minuts spel.

Men trots flera heta chanser var det i stället Malmö som skulle göra mål.

I spel fem mot fyra kunde Konstantin Komarek smälla in 1–0 bakom Felix Sandström som fick göra sin första SHL-match sedan i slutet på november.

HV71 fortsatte att spela bra och skapa vassa chanser. I den andra perioden var Oscar Sundh en ribbträff i från att utjämna matchen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Spelmässigt var matchen mot Malmö en i det närmast total scenförändring jämfört med 2–0-segern borta mot Djurgården på annandagen.

Hemmalaget var stundtals klart spelförande och tryckte ned Malmö djupt ned i egen zon. Fast gång efter annan stod Oscar Alsenfelt i vägen och räddade allt som kom i hans väg.

Thuresson nätade mot gamla klubben

Andreas Thuresson firar mål.

Den förre Malmöspelaren Andreas Thuresson hamnade i händelsernas centrum när han hade en uppgörelse med gästernas Stefan Warg i den första perioden.

De två spelare delade ut flera smällar mot varandra och fick därefter kyla ned sig i fyra minuter vardera i utvisningsbåset.

Men i den tredje perioden fick Thuresson revansch när han smällde in 1–1 i powerplay.

Kort senare kom också avgörandet.

Sebastian Wännström snappade upp en egen retur och skickade in 2–1 bakom en i övrigt storspelande Alsenfelt.

– Jag får en bra pass av Joakim Andersson och jag får sikta länge. Han tar första men sedan lyckas jag slå in returen. Det var skönt, säger Wännström.

– Det var skönt att kunna bjuda publiken på en vinst och tre poäng. Det var fullsatt och ett härligt go på läktaren. Extra skönt att vinna i dag.

Sebastian Wännström var förstås glad efter segern.

Annons

Med knappt två minuter kvar stängde Oscar Sundh butiken med ett kontringsmål.

Annons

– Jag tycker att vi har spelat bra i slutet och stängt ned motståndarna. Vi har fått träna på det. Alla matcher är tajta och det vet vi om. Lyckas vi stänga ned något lag och få självförtroende så bygger det vidare till nästa match. Just nu är vi på rätt väg, säger Wännström.

Tar upp jakten

HV71 hade inför matchen ett bra slagläge för att sätta press på de sex främsta lagen i serien. Trepoängaren innebär att laget nu på allvar har börjat klättringen mot toppen av tabellen.

Och det kanske är dags för övriga lag att börja känna sig hotade av HV71.

– Vi kommer, absolut. Vi känner en trygghet i vårt spel. Det är tajta matcher och små marginaler. Just nu har vi detaljerna på vår sida. Så vi kör på, säger Wännström.

JnyttTV. Hör Oscar Sundhs tankar efter matchen och tränarna på presskonferensen.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Läs även

Annons

Annons

Till toppen av sidan