Annons

Annons

Superettan 2018

Lämnade J-Södra - klar för konkurrent

Carljohan Eriksson har skrivit på för superettanykomlingen Mjällby AIF.

Annons

Några dagar före jul stod det klart att Carljohan Eriksson lämnar Jönköpings Södra. Nu har målvakten skrivit på för en annan klubb i superettan.

Jönköpings Södra värvade inför säsongen in den finske målvakten Carljohan Eriksson på ett ettårskontrakt för att stötta upp målvaktssidan.

23-åringen var under stora delar av säsongen andravalet mellan stolparna och fick bara stå i fyra av 30 seriematcher. Strax före jul stod det klart att det inte blir någon fortsättning i Jönköpingsklubben.

– Jag vill tacka lagkompisar, ledarstaben och alla andra i Jönköpings Södra. Även om säsongen var svår så fick vi otroligt stöd under matcherna. Jag trivdes riktigt bra och var väl emottagen. Ett speciellt tack till målvaktsteamet och målvaktstränaren Mikael Axelsson. Nu får det bli nya utmaningar för min del och jag önskar Södra lycka till i fortsättningen, sade Eriksson till J-Södras webbplats.

Annons

Många klubbar intresserade

På nyårsafton meddelade Mjällby AIF, som är nykomling i superettan, att de har värvat Carljohan Eriksson. Kontraktet sträcker sig över 2019 års säsong.

"En nyårspresent till alla Maifare", skriver klubben på sin webbplats.

Annons

Enligt säkra källor till Jnytt ska flera division 1-klubbar ha varit ute efter Eriksson. Ljungskile, som tränas av förre J-Södratränaren Jörgen Wålemark, har varit allra hetast. Men nu blir det alltså fortsatt spel i superettan för finländaren.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy