Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Beskedet om HV-kuggens skada

Text: 

HV71:s alternerande kapten Christoffer Persson har nu opererats för sin handskada. Han beräknas bli borta i minst två månader.

Christoffer Persson har opererats för sin handskada och beräknas bli borta i två månader.

Det var i mellandagarna som HV71 meddelade att backen Christoffer Persson tvingades till operation på grund av en handskada.

– Christoffer har dragits med ett problem med sin ena hand under en längre tid. Vi har passat på att vila den nu under hans avstängning men tyvärr har det inte givit tillräckligt resultat. Han behöver därför genomgå ett mindre ingrepp i handen i början av januari. Det är osäkert hur länge han blir borta, vilket beror på vad man finner under operationen. Det kan röra sig om allt från några veckor till ett par månader. Mer besked ges efter att operationen är utförd, sade HV71:s läkare Jonas Kalman till HV71:s officiella webbplats då

Annons

Annons

Nu har kuggen opererats och HV71 meddelar via sin hemsida att han kommer bli borta under en tid.

– Christoffer opererades idag och en sena i handen var påverkad och den har vi nu åtgärdat. Vi räknar med minst två månaders konvalescens, säger Kalman till HV71.se på torsdagen.

HV71 har de senaste matcherna fått klara sig utan såväl Persson som avstängde Kristofer Berglund och JVM-spelaren Martin Fehervary.

När Jnytt var i kontakt med sportchefen Johan Hult efter Berglunds avstängning sade sportchefen att det då inte var aktuellt med några värvningar.

– Så som spelschemat ser ut så handlar det om tre matcher som vi har folk borta. Sedan är Gustafsson och Fehevary tillbaka igen från junior-VM. Så även om det är tufft nu så lättar det framöver, sade Hult.

Sedan dess har HV71 hunnit spela två SHL-matcher och såväl Gustafsson som Fehervary har åkt ur JVM med Sverige respektive Slovakien.

Inför lördagens match mot Linköping återkommer dessutom Berglund i spel efter sin avstängning.

Då tas beslut om Önerud

Simon Önerud åkte på en tung tackling borta mot Örebro i söndags. HV-kaptenen skulle bara lägga in pucken i öppet mål när han bryskt kördes in i stolpen av en hemmaspelare.

– Jag tycker inte att Örebro visar någon större respekt där. Matchen är slut. Det är livsfarligt där vid målet. Men smällen tog mer på sidan. Det var tur i oturen att målburen stod i vägen för annars hade han kunnat åka in i kortsargen och det hade varit allvarligare. Men jag tror inte att det ska vara någon fara tills vi startar om efter nyår, sade HV71:s huvudtränare Stephan ”Lillis” Lundh till Jnytt kort efter matchen.

HV71 meddelade senare under söndagskvällen att Önerud fått en smäll mot höftkammen och en blödning. Skadan uppgavs inte vara allvarlig men det är fortfarande osäkert om HV71:s bästa målskytt kan spela lördagens rivalmöte i Östergötland.

Klubbens sjukgymnast Andreas Frostemark hälsar via HV71:s twitterkonto att besked tas efter fredagens träning.

Läs även

Annons

Annons

Till toppen av sidan