Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

"Det är så här hockey ska vara"

Text: 

LINKÖPING. I en tät och intensiv hockeymatch fick HV71 se sig besegrade i förlängning. Lagen bjöd en fullsatt Saab Arena på en härlig tillställning med mycket fart och intensiva händelser.

– Det är så här hockey ska vara, säger Andreas Thuresson till Jnytt.

Andreas Thuresson i en av många intensiva dueller i lördagens match.

Lagens båda supporterskaror försökte trigga igång stämningen inför nedsläpp i Saab Arena och när pucken dansade i isen var det fin inramning i arenan.

Första perioden spelades i ett högt tempo där de bästa målchanserna skapades när lagen fick spela powerplay. Först lyfte Broc Little pucken i ribban från nära håll när LHC spelade i numerärt överläge.

När HV fick chansen hade Mattias Tedenby nästa ramträff. HV-forwarden såg sitt skott ta i stolpen när den passerat Jonas Gustavsson.

Det blev dock inga mål i den första perioden, skotten slutade tydliga 9-2 till HV.

Annons

– Det är en fartfylld match med chanser åt bägge håll. Det är bra målvaktsspel och jag tycker vi skapar mycket chanser i både fem mot fem och i powerplay, säger Andreas Thuresson.

Annons

Målfest i mittperioden

I den andra perioden skulle det dock bli mål, sex stycken. Andrew Gordon styrde in 1-0 till LHC, drygt två minuter senare kvitterade Nils Andersson när han tryckte in en retur. HV tog ledningen efter 8:04 när Christoffer Törngren fick klubban på pucken som Robin Figren skickade mot målet.

Ledningen höll dock bara i två minuter för då kvitterade Fredrik Karlström som kom först på en retur när Jonas Gunnarsson fick pucken bakom sig. Målen fortsatte rinna in och nästa kom från HV när Markus Ljungh distinkt gjorde mål på en målvaktsretur i powerplay.

Efter drygt 17 minuter åkte Didrik Strömberg på en hakningsutvisning. När domaren blåste blev Andreas Thuresson tacklad av Johan Södergran efter avblåsning och gav igen, då blev HV-forwarden utvisad och spel fem mot tre för LHC. HV-forwarden säger att utvisningen var lite onödig, men var inte helt nöjd med hur situationen bedömdes.

Johan Södergran blev liggandes på isen efter duellen med Thuresson.

– Jag tyckte det var avblåst och sedan fick jag tacklingen. Det var lite kamp och jag ville putta till honom, sen tycker jag han lägger sig ner och ligger kvar där. Efter perioden åker han förbi och hånler till mig och säger några väl valda ord, jag vet inte om han sökte den eller vad han gjorde.

Annons

I det efterföljande fem mot tre-spelet gjorde Broc Little mål och det var 3-3 inför de tredje perioden.

Annons

"De är lite vassare än oss"

I den tredje perioden stod det och vägde, hemmalaget fick spela powerplay och skapade någon vass målchans, dock utan att göra mål och matchen gick så småningom till förlängning.

Där vann LHC pucken i offensiv zon och Broc Little kunde sprätta in den högt bakom Jonas Gunnarsson. Målet satte punkt för en härlig hockeylördag i Linköping.

– De är lite vassare än oss i sudden, säger Thuresson.

Hur är det att spela den här typen av matcher?

– Det är klart det är jätteroligt, det är bra tryck på läktaren och mycket känslor. Vi smäller på lite och så är det chanser fram och tillbaka. Det är underhållande för publiken, även om det kanske inte är den bästa matchen försvarsmässigt. Vi tappar lite onödiga puckar och får kontringar mot oss. Sen får även vi några chanser på deras misstag, det är en rolig match att spela och kanske inte jätterolig för tränarna, säger Thuresson som själv onekligen trivs i matcher likt den i Linköping.

– Jag tycker sådant är roligt. Det är så här hockey ska vara, med mycket känslor.

Jnytt-TV: Nicklas Rahm ger sin syn på matchen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan