Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

SDHL 2017/18

Tunga helgen fortsatte för HV71

Leksand jublar efter sitt första mål i 2-1-segern mot HV71. Därmed bytte lagen plats med varandra i tabellen.

Annons

Bara ett mål på 32 skott. Då fick ett ineffektivt HV71 se sig besegrat med 1-2 mot Leksand i söndagens SDHL-möte. Därmed tappade Jönköpingslaget den viktiga fjärdeplatsen i tabellen.

– Vi har lägena men det sista fokuset saknas, säger forwarden Maja Jakobsson.

"Vi hade massa chanser men gjorde inte mål", säger forwarden Maja Jakobsson.

Annons

Annons

Efter lördagens 2-5-förlust mot Linköping tog HV71 emot tabellgrannen Leksand i Kinnarps Arena – och det skulle bli en jämn drabbning mellan de båda lagen.

Leksand gjorde 1-0 i boxplay i första perioden och utökade ledningen till 2-0 tidigt i andra perioden. HV71 gick för en reducering och satte 1-2 när Rosa Lindstedt skickade upp pucken högt i mål senare i samma period.

Det målet blev hemmalagets enda, trots 32 skott på mål. HV71 hade en hel del chanser men saknade skärpan i avsluten och hade förtvivlat svårt att få hål på bortalagets målvakt Julia Åberg.

”Väldigt missnöjd”

HV71 tog timeout när drygt två minuter återstod av tredje perioden. Men när spelet återupptogs fick hemmalaget inte till något tryck och målvakten Alba Gonzalo gavs aldrig tillfälle att lämna kassen.

– Jag har inte så mycket att säga. Vi kom inte upp i det vi kan. Vi hade massa chanser men gjorde inte mål. Det är bara fokus på målskyttet just nu. Vi har lägen men det sista fokuset saknas, säger en mycket besviken Maja Jakobsson kort efter matchen.

Annons

– Personligen är jag väldigt missnöjd med den här helgen. Vi i behöver alla poäng vi kan. Vi spelar inte bra över 60 minuter. Vi spelar bra i tio minuter av en period för att sedan tappa under tio minuter. Vi måste få till en annan jämnhet.

Annons

HV71 var en poäng före Leksand inför den här drabbningen, men nu bytte lagen plats med varandra i tabellen. Det är ingen högoddsare att de här lagen kommer att sluta fyra och femma och därför får mötas i det stundande SM-slutspelet.

Saknade sex spelare

Men att Jönköpingslaget tappade den viktiga fjärdeplatsen gjorde inte den här förlusten extra tung, enligt Maja Jakobsson.

– Det spelar egentligen ingen roll vem vi möter. Vi vill vinna mot alla lag. Det är klart att vi vill sluta topp fyra. Vi kommer att möta väldigt bra motstånd i de kommande matcherna. Det är bara att fortsätta kriga och ta så många poäng som möjligt, säger hon.

HV71 saknade inte mindre än sex spelare i helgens båda matcher. Fyra av dem representerar Sverige i U18-VM som pågår samtidigt som SDHL har dragit igång igen efter juluppehållet.

Det gjorde att HV71 gick runt på fem backar och tre kedjor.

– Det är klart att vi behöver alla spelare vi har. Men vi ska kunna spela på tre femmor. Vi har många på VM och det är inte jättepositivt för laget även om det förstås är kul för de som är med, säger Maja Jakobsson.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy