Annons

Annons

Superettan 2018

J-Södralånet klar för rivalen

Pavle Vagic återvänder inte till Jönköpings Södra. I stället lånas den talangfulle mittfältaren ut till seriekonkurrenten Mjällby AIF.

Annons

I höstas var Pavle Vagic på lån i Jönköpings Södra. Men det blir ingen fortsättning hos "de gröne" för 18-åringen, som i stället lånas ut till superettanykomlingen Mjällby AIF.

Pavle Vagic debuterade i allsvenskan säsongen 2017 och blev därmed den yngste spelaren född på 2000-talet som spelade allsvensk fotboll med Malmö FF. Mittfältaren har dock fått begränsat med speltid hos skåningarna, och i augusti lånades han ut till J-Södra.

Där gjorde han nio matcher från start och tre inhopp.

– Vi var väldigt nöjda med Pavle som person och han presterade bra när han var med oss och vi upplever att han utvecklades på ett bra sätt. Det är en spelare som vi tror kan bli väldigt bra i framtiden. Men han tillhör Malmö FF och när det gäller spelare så kommer vi att fokusera på spelare som kan bli våra. Kommer vi att gå för ett lån kommer vi att göra det under våren, sade J-Södras sportchef Andreas Jankevics till Jnytt i mitten av december.

Annons

"Göra klart allting"

På måndagen rapporterar sajten Fotbolldirekt.se att Pavle Vagic kommer att lånas ut på nytt, men den här gången till Mjällby. Lånet sträcker sig över hela 2019 års säsong.

Annons

– Ja, det kan jag bekräfta. Det är lite pappersarbete kvar, men det kommer bli så. I morgon ska vi göra klart allting, säger Mjällbys tränare Milos Milojevic till FotbollDirekt.se.

Även mittfältaren Felix Konstandeliasz kommer att lånas ut från Malmö FF till Mjällby.

– Vi tror på de här unga spelarna, de är ambitiösa och kommer från en bra träningsmiljö. De kommer hjälpa vårt lag och göra det bättre i superettan, och jag tror vi kan hjälpa dem utvecklas som spelare, säger Milos Milojevic till Fotbolldirekt.se.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy