Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Thörnberg talar ut om tuffa skadan

Text: 

Han har dragits med skadeproblem en längre tid. Men nu förväntas Martin Thörnberg göra comeback i torsdagens match mot Färjestad. HV71 har själva bekräftat återkomsten.

– Jag har flera gånger haft tanken att lägga av, säger forwarden till Jnytt.

"Om jag blir uttagen kommer det att bli jäkligt kul", säger HV71-kaptenen Martin Thörnberg, som väntas göra comeback i hemmamötet med Färjestad på torsdag.

Det är på Twitter som HV71 skriver att lagkaptenen är tillbaka till torsdagens match mot rivalen från Värmland hemma i Kinnarps Arena.

– Det verkar så. Om jag blir uttagen kommer det att bli jäkligt kul. Det är många spelare i laget som har spelat bra, och det är inte givet att jag får vara med när jag har varit skadad så länge. Men jag behöver helt klart spela, säger Martin Thörnberg själv på måndagseftermiddagen.

Hur känns kroppen nu?

– Det är så bra som det kan bli, det är betydligt bättre än på ett bra tag. Men det finns en osäkerhet eftersom jag har varit borta så länge, jag kan inte garantera att det känns bra när jag spelar match.

Annons

Annons

Efterhängsen skada

Thörnberg har ännu inte spelat någon SHL-match den här säsongen på grund av en efterhängsen underkroppsskada där han under sin rehabilitering åkt på bakslag.

35-åringen har inte spelat sedan HV71 mötte just Färjestad på försäsongen. Den ursprungliga prognosen sade åtta veckors rehabilitering. En tidsplan som sedan förlängdes ytterligare.

– Först och främst har jag inte skadat mig i år, utan det är något som har hållit i sig i två-tre år och blivit värre, konstaterar han.

– Det är svårt att sätta fingret exakt på vad det är för skada, det är lite allt möjligt som har samlats. Ingen vet exakt vad det är. Vi har testat massa behandlingar och den sista gav bra effekt. Jag fick en kortisonspruta i höftleden och efter det har jag kunnat träna på ordentligt. Men allt känns inte tiptop utan jag har fortfarande en lång väg att vandra tills det är 100 procent.

Han har inte spelat någon match den här säsongen men nu gör Martin Thörnberg comeback för sitt HV71.

Gått igenom tuff tid

I samband med den efterhängsna skadan var det många HV-fans som på sociala medier uttryckte sin oro över att kaptenens karriär skulle vara över.

Thörnberg medger utan omsvep att han har gått igenom en tuff tid.

– Det har varit riktigt tufft ett tag, speciellt mentalt. Jag har åkt på bakslag, vilket har gjort att jag tvingats börja om från noll. Det har funnits dagar då jag tänker att jag struntar i det och lägger av. Jag har aldrig tagit steget fullt ut utan det har varit tankar i sitt eget huvud. Jag har tänkt tanken flera gånger, speciellt de dagar då jag har haft bakslag. Då har det varit tufft för skallen att tagga om. Men folk omkring har pushat mig, säger han.

Annons

Annons

– Det har kanske inte varit den tuffaste skadan, det har mer varit att jag inte kunnat vara med. Vissa dagar har det inte fungerat alls, det har varit så illa att jag inte kunnat gå efter träningen. Det har varit den tuffaste tiden, men det är skönare nu när man har tagit sig igenom det.

"Väntat en extra vecka"

Thörnberg räknar med att han kan matchas för fullt mot Färjestad, om han blir uttagen i laget.

– Förhoppningsvis är jag med fullt ut, det är därför vi har väntat en extra vecka. Vi var överens om att ta någon vecka till och låta mig träna i samma kedja. Mitt mål är att kunna bidra både på och utanför isen och se till att laget avslutar den här säsongen på bästa sätt. Jag vill bidra med så bra spel som möjligt, säger han.

Med Martin Thörnberg tillbaka i spel har HV71 forwarden Filip Sandberg och backen Christoffer Persson kvar som långtidsskadade. Sandberg kommer troligtvis inte spela den här säsongen och Persson väntas tillbaka först om runt två månader.

Simon Önerud missade matchen mot Linköping i helgen på grund av den tackling mot höften som forwarden fick i bortamatchen mot Örebro för en dryg vecka sedan.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Läs även

Annons

Annons

Till toppen av sidan