Annons

Annons

Arenafrågan Jönköping

Beskedet efter nya arenadebatten

J-Södras ordförande Mats Tidstrand.

Annons

Jönköpings Södras dispens för spel på Stadsparksvallen har varit i riskzonen. Men supportrarna kan andas ut. Den klassiska arenan kommer att stå värd för superettanmatcher även 2019.

I mars 2017 kunde Jönköpings Södras ordförande Mats Tidstrand meddela att klubben fått dispens att spela på Stadsparksvallen de kommande tre säsongerna.

Beslutet från Svenska fotbollförbundet grundades på det politiska beslut att bygga den nya fotbollsarenan på Jordbrovallen.

Men efter att arenaplanerna i somras skrotades till förmån för en ny utredning gällande en ny arena på Elmia, en ombyggnad av Stadsparksvallen eller en ny arena i Stadsparken hängde dispensen i riskzonen.

– Vi har redan inlett en dialog med förbundet för att få dispens för fortsatt spel på Stadsparksvallen. Vi har goda förhoppningar om att få spela kvar där i superettan. Däremot vid ett tillfälle nästa gång, som vi hoppas kommer snart, vi spelar i allsvenskan måste det nog finnas en ny arena. Vi får nog inte ny dispens för Stadsparksvallen, sade J-Södras ordförande Mats Tidstrand till Jnytt i augusti.

Annons

Fast redan nu står det klart att J-Södra inte behöver oroa sig om var klubben kommer spela sina hemmamatcher säsongen 2019. Det blir spel på Stadsparksvallen.

Annons

– Vad gäller säsongen som kommer så har vi läget klart för oss. Dispensen är klar för superettan. Den gäller för en säsong i taget, säger Tidstrand till Jnytt.

Även från förbundets sida är saken klar.

– Vi besiktigade arenan för superettan förra året. Den klarar sig för spel i superettan, säger Ronni Lundqvist, anläggningsansvarig på Svenska fotbollförbundet.

”Det får ha sin gång”

Ett beslut om var den nya arenan ska byggas kan tas i februari.

Men vilket alternativ som J-Södra föredrar vill Tidstrand inte gå in på.

– Jag väljer att inte kommentera det närmare just nu. Det får ha sin gång. Förhoppningsvis byggs det en arena för Jönköpingsfotbollen och vad som är att föredra för Jönköpings Södra håller vi internt just nu, säger Tidstrand.

Annons

Läs även

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy