Annons

Annons

SDHL 2017/18

HV-stjärna stängs av i sju matcher

HV71:s landslagsspelare Fanny Rask stängs av i sju matcher.

Annons

HV71:s landslagsforward Fanny Rask stängs av i sju matcher efter en armbågstackling i matchen mot Leksand i söndags.

Situationen som orsakade avstängningen skedde i mitten av andra perioden i söndagens SDHL-möte mellan HV71 och Leksand i Kinnarps Arena. Fanny Rask delade då ut en armbågstackling som träffade Anna Borgqvist.

"Fanny har möjligheten att undvika kontakten som sker på en spelare som ej är puckförare samt ej har uppsikt över den kommande kontakten. Kontakten är från blindside och direkt mot huvudet med en stor risk för skada", går det bland annat att läsa i anmälan.

"Blev väldigt chockad"

Fanny Rask själv uppger att situationen är väldigt olycklig.

"Jag ser inte Anna som kommer i min blindside. Jag tittar puck och det gör vad jag förstår Anna också. Hon kommer upp bakifrån i min rygg på insidan mot spelet. Jag tycker inte att jag bryter Annas åkbana då jag är först i det området/situationen, där jag är på väg mot (försöker tajma) pucken som läggs ut. Därefter blir det en kontakt och det är jätteolyckligt att det träffar illa. Hur ska jag kunna undvika kontakten när jag inte ens har sett henne komma där? Jag tycker också att videon visar att vid kontakttillfället gör jag ingen som helst rörelse för att förvärra kollisionen (varken med armbåge eller axel). Jag blev väldigt chockad av att hon dök upp där och jag känner mest att både jag och Anna tittar för mycket på pucken och ser inte varandra, därav en kollision. Jag hoppas att Anna mår bra, hon spelade klart matchen så förhoppningsvis blev det inte så farligt", säger hon i ett utlåtande.

Annons

Annons

Medveten tackling

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd håller inte med utan menar att filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Fanny Rask gjort sig skyldig till en huvudtackling.

Avstängningen gäller från 7 januari till och med 1 februari, och det innebär att Fanny Rask missar sju matcher. Hon är tillgänglig för spel först i sista seriematchen mot Modo 2 februari. Den 27-åriga forwarden har varit bofast i landslaget de senaste säsongerna och det här är förstås ett avbräck för Jönköpingslaget när SDHL:s grundserie nu går in i sitt slutskede.

Disciplinnämnden anser att det är fråga om en medveten tackling på en icke puckförande spelare, att tacklingen sker från blindside och att det är hög skaderisk.

Jnytt har sökt Fanny Rask för en kommentar.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy