Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Thörnberg: "Kändes bättre än förväntat"

Han hade inte spelat någon SHL-match den här säsongen. Men när HV71 tog emot Färjestad i Kinnarps Arena var Martin Thörnberg tillbaka i spel – och lagkaptenen blev en vinnare i comebacken.

– Det kändes bättre än förväntat, säger han.

Martin Thörnberg njöt efter sin comebackmatch.

Martin Thörnberg hade inte spelat match sedan HV71 mötte just Färjestad i en träningsmatch i augusti. Den 35-årige forwarden har dragits med en efterhängsen underkroppsskada där han under sin rehabilitering åkt på bakslag.

Men när Färjestad kom på besök igen gjorde han efterlängtad comeback.

– Det var jäkligt roligt. Killarna fick nästan lugna ned mig i båset. Jag gapade och skrek hela tiden. Det kändes bättre än jag förväntade mig så det kan bara bli bättre. Det viktigaste är att man fick komma in och få en match i kroppen och känna på pucken lite och kämpa lite. Nu fick man gå in och kötta lite. Det kommer bli bättre framöver, säger Thörnberg, som njöt av att vara tillbaka.

Annons

Annons

– Det ger en riktig boost. Man får nästan hålla igen lite i stället. Det är kul att vara tillbaka. Det har varit en lång säsong för mig och väldigt tungt.

Inbäddat innehåll

”Har inga känningar”

Thörnberg spelade i samma kedja som David Gustafsson och Christoffer Törngren, gjorde ganska korta byten och spelade totalt i tio minuter och 14 sekunder.

– Det är viktigt för min fysik att få komma in och känna lite närkontakt. Jag ska försöka fullfölja så mycket jag kan resten av året för att komma in i matcherna och skapa yta till mig själv, säger han.

HV71 vann med 3-2 mot Färjestad. Matchen i sig nådde aldrig några högre höjder trots att det var rivalmöte, men sett till 60 minuter får segern ses som rättvis.

– Det är hårt arbete. Vi gör ingen toppmatch alls. Vi slarvar emellanåt. Men vi känns starka och har bra självförtroende. Vi hittar en väg att vinna oavsett om vi inte är riktigt på topp, säger Martin Thörnberg, som inte känner av sin skada.

– Jag känner ingenting. Jag hade några situationer där jag verkligen fick prova hela sidan. Den höll bra tycker jag. Jag hade inga känningar av skadan.

Annons

JnyttTV: Intervju med Didrik Strömberg och presskonferens med båda lagens tränare.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan