Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Trög försäljning av nybyggt i city

Varken Tosito eller Peab kan inte tänka sig att sänka priset på bostäderna trots att försäljningen går trögt.

Annons

Det har visat sig vara ett svalt intresse för nya bostadsrätter på Kålgården. Färre än hälften av Tositos och Peabs lägenheter är sålda efter ett år, det uppger P4 Jönköping.

East är namnet på ett av de nya kvarteren på Kålgården i centrala Jönköping. Där är det inflyttning om drygt ett år, men över hälften av lägenheterna står fortfarande utan köpare.

Tommy Fritz, vd för Tosito som bygger kvarteret, håller sig dock lugn och menar att deras försäljning följer marknaden i stort. Han säger till P4 Jönköping att han tror att de ska ha sålt allt när det är dags för inflyttning.

Annons

Annons

Värre ser det ut för Peab som bygger tvärs över gatan, där det gamla posthuset tidigare låg. I det nya kvarteret Postiljonen kommer 108 lägenheter vara klara för inflyttning hösten 2020. Den första etappens 44 lägenheter är dock fortfarande osålda trots att de legat ute till försäljning i över ett år.

– Det är något sämre än vi trodde. Vi har märkt en liten inbromsning på marknaden, det blir alltid problematiskt, men det här projektet ser vi fortfarande positivt på, säger Per Svedberg, distriktschef vid Peab bostad, till radion.

Att sänka priserna på bostäderna ska inte vara något alternativ för de båda byggherrarna.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy