Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV:s tystnad i tränarfrågan

Text: 

HV71 har gjort succé efter sin tränarrockad där Stephan ”Lillis” Lundh tagit över huvudansvaret. Men sportchefen Johan Hult vill inte kommentera tränarens framtid.

Stephan ”Lillis” Lundh sitter på utgående kontrakt med HV71.

Snacka om effekt för HV71. Laget är formstarkast i hela SHL efter sitt beslut att befordra Stephan ”Lillis” Lundh till huvudtränare när Johan Lindbom tvingades bort.

Annons

Lundh har de senaste säsongerna fungerat som assisterande tränare till just Lindbom. Efter guldåret 2017 förlängde den erfarna tränaren sitt kontrakt med Jönköpingsklubben över säsongen 2018/19.

Annons

Nu höjs röster bland framför allt supportrarna för att behålla Lundh. Men klubben gör nu klart att den inte kommer diskutera tränarens framtid i nuläget.

– Det har bara gått tolv matcher nu sen tränarbytet, vi har en lång och svår väg kvar. Vi har valt att inte kommentera tränarfrågan under pågående säsong. Fullt fokus ligger på säsongen och den svåra uppgift vi har framför oss. Det är klart att det är roligt och kul när lyftet nu har kommit men det är fler i tränarstaben och de gör ett otroligt bra jobb tillsammans, säger sportchefen Johan Hult till sajten jkpghockey.com.

Lundh själv har tidigare öppnat för att stanna kvar i HV71.

– I varje klubb jag är i har jag inställningen att ”här ska jag vara till jag slutar”. Så känner jag nu med, det finns inget annat jag önskar. HV har allting, en fantastisk publik, en otroligt bra organisation och det är en klubb som har vunnit guld och vill vinna och det är en positiv press som jag gillar. Vi ska vara en klubb som alltid ska skjuta mot guldet, sade Lundh i en intervju med hockeysverige.se kort efter tränarbytet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan