Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71:s dementi efter senaste ryktet

Text: 

Brynäs uppges vilja dumpa Jesper Jensens kontrakt. HV71 ska vara en av klubbarna som är intresserade av att knyta till sig centern, enligt agenten Gunnar Svensson. Det dementeras dock kraftfullt av sportchefen Johan Hult.

– Jag har inte pratat med Gunnar Svensson, och Jesper Jensen kommer inte att spela i HV71, säger han till Jnytt.

HV71 uppges vara intresserade av att plocka in Jesper Jensen.

Jesper Jensen var en av Brynäs mest tongivande spelare när laget föll mot HV71 i SM-finalen 2017.

Nu kan centern hamna i just Jönköping.

Brynäs ska nämligen vara intresserat av att dumpa 31-åringens kontrakt, skriver Sportbladet.

Fyra klubbar ska vara intresserade av att ta över kontraktet. En utav dem är HV71.

Även Linköping, Skellefteå och Malmö ska vara intresserade.

– För mig är utvecklingen lite överraskande. Det verkar som om Brynas vill bli av med honom, det är de signaler jag får. Nej, jag tror inte han blir kvar i Brynäs. Allt talar för att han lämnar, säger agenten Gunnar Svensson till Sportbladet.

Annons

Annons

"Får stå för honom"

Att HV71 skulle vara med i bilden dementeras av sportchefen Johan Hult.

– Jag har inte pratat med Gunnar Svensson, och Jesper Jensen kommer inte att spela i HV71. Då har jag nog svarat på den frågan, säger han bestämt.

Vad säger du om att Gunnar Svensson gör ett sådant utspel?

– Det får stå för honom och hur deras agentur jobbar med sina klienter. Jag har som sagt inte pratat med honom och Jesper kommer inte att spela i HV71.

Jesper Jensen har den här säsongen haft svårt att producera poäng och på slutet även varit utanför matchtruppen.

Han uppges sitta på ett kontrakt värt omkring 170 000 kronor i månaden.

Den här säsongen har det blivit sju poäng på 26 matcher för dansken.

Kan värva till 15 februari

Ishockeyns transferfönster är öppet fram till 15 februari, och Johan Hult utesluter inte att HV71 kommer att plocka in något nyförvärv innan dess.

– Vi har en stark tilltro till den trupp vi har. Men om det kommer upp något på marknaden kommer vi absolut att titta på det. Vi håller koll på marknaden men den absolut viktigaste biten är den nuvarande truppen, vi får inte in en spelare som förändrar en säsong, säger han.

Vad letar ni framför allt efter?

– På backsidan har vi sju backar som spelare väldigt bra. På forwardssidan måste vi utvärdera om det ger oss något och om det kan hjälpa oss. Det är inte hugget i sten att vi kommer ta in en särskild spelartyp, utan det stora arbetet är med den trupp vi har i dag.

Annons

Johan Hult blickar bland annat österut eftersom både finländska SM-liiga och ryskbaserade KHL är stänga ligor där inga lag riskerar nedflyttning.

Annons

– I Finland är ligan stängd men samtidigt står samtliga spelare under kontrakt, och det är fortfarande ganska mycket poäng att spela om eftersom serien är färdigspelad ungefär 15 mars. Tittar man på Ryssland är deras grundspel klart tidigare, men å andra sidan sitter deras spelare på höga löner, säger sportchefen.

Vad gäller de skadade spelarna är Martin Thörnberg inte aktuell för spel mot Brynäs på torsdag. Däremot finns det hopp om spel för både Robin Figren och Simon Önerud då.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan