Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV-centern mot rekordnotering

Text: 

Joakim Andersson värvades till HV71 från Örebro inför årets säsong. Centern har varvat bra och stabila insatser med varandra och är bara två poäng från sin personliga rekordnotering i SHL.

– Jag är väl rätt bra på att hitta passningar, säger han till Jnytt.

Joakim Andersson går mot sin poängbästa säsong i SHL.

51 poäng på 73 matcher med Grand Rapids Griffins i AHL säsongen 2011/12 är Joakim Anderssons klart bästa poängmässigt. I NHL blev det totalt 36 poäng på 212 matcher, 0,18 pinnar per match. I SHL är hans poängsnitt 0,33 poäng per match där den bästa noteringen var i Frölunda 2010 då det blev 18 poäng.

I årets säsong har han redan gjort 16, vilket innebär knappt en halv poäng per spelad match, och Andersson är på god väg mot bästa noteringen i karriären. En fingervisning om att centern gör en fin säsong i HV, även om han inte bara är värvad för att producera framåt utan snarare är en tvåvägscenter som är lika viktig åt båda håll.

Annons

Annons

– Jag får ju vara med i powerplay och spela, säger Andersson om den ökade poängskörden, och fortsätter:

– Jag tycker det har varit bra, för de som gjort det bra har fått spela mer. En del matcher har jag spelat mycket och med lite olika folk. Det är många duktiga forwards i laget och det jag är bra på är väl att hitta passningar och det tycker jag att jag gör mer och mer. Sen skulle jag väl hoppas att göra något mer mål här och där, men någon målskytt är jag ju inte i grunden. Jag är mer av en passningsspelare.

HV-centern placerades mellan Andreas Thuresson och Mattias Tedenby på onsdagens träning.

Skador har inneburit att HV71 har möblerat om en hel del i kedjeformationerna under säsongens gång. De senaste matcherna har Joakim Andersson spelat mellan Robin Figren och Andreas Thuresson. När Figren nu saknas mot Brynäs tränade istället Mattias Tedenby med Andersson och Thuresson.

– Jag tycker om när man har kemi med folk som man spelat med länge, det trivs jag med. Men samtidigt har vi en bred trupp och det har varit lite spelare in och ut och då blir det naturligt att man får lite nya spelare. Nu har jag, Tedenby och Thuresson kört och jag har spelat med båda under säsongen, Teden i början och Thuresson har väl varit in och ut i min kedja, säger Andersson och fortsätter:

Annons

– Det gäller att kommunicera på isen och innan matcherna med smådetaljer om var man vill lägga puckarna och hitta kombinationer.

Annons

HV71 åkte upp till Gävle redan på onsdagen och ska träna ett pass i Gävle. Den 29-åriga centern är tydlig med att laget inte var nöjda med förra veckans matcher.

– Det var inte någon katastrof, men det krävs lite mer av oss för att vinna de här matcherna. Vi ska börja bygga en ny bra trend nu.

Jnytt-TV: Simon Önerud om att vara tillbaka i spel.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan