Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71 avgjorde sent: "Grymt starkt gjort"

Text: 

Ingen toppinsats – men tre väldigt sköna poäng. Så summerar HV71:s comebackande lagkapten Simon Önerud 3-2-segern mot Brynäs.

– Grymt starkt gjort, säger han till Jnytt.

"Det var ingen toppmatch men tre sköna poäng", säger Simon Önerud efter HV71:s 3-2-seger mot Brynäs i Gavlerinken Arena. Bilden är en arkivbild.

HV71 och Brynäs bjöd inte på någon sprakande hockeyunderhållning när lagen gjorde upp om viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.

– Det var ingen superbra hockeymatch. Jag tycker att vi blandade och gav lite, och de fick fast oss djupt lite väl många gånger. Men det var grymt starkt att vi inte började slänga puckar i tredje utan att vi jobbade vidare. Det var grymt starkt att (Markus) Ljungh och Isac (Brännström) satte dit puckarna när vi behövde det som mest, säger Önerud.

Annons

Annons

”Betyder jättemycket”

Brynäs tog ledningen med 2-1 tidigt i tredje perioden efter ett olyckligt ingripande av målvakten Felix Sandström. Men HV71 vände och vann efter två mål sent i samma period.

– Det beror främst på vårt tålamod. Vi drabbades inte av någon panik utan tuggade på. Vi fortsatte lägga in puckarna på mål och hade folk där framme. Det är väldigt starkt att vi aldrig fick någon panik, och till slut fick vi utdelning, säger Önerud.

HV71 förlorade förra veckans matcher mot Luleå och Skellefteå, och mot den bakgrunden var den sena vändningen extra skön.

– Ja, det är det verkligen. Det var grymt starkt att vi lyckades knipa alla tre poäng utan att spela på topp. Det var ingen toppmatch men tre sköna poäng. Det betyder jättemycket att vi är tillbaka på vinnarspåret, säger Önerud.

Bara en poäng skiljer

Den 30-årige forwarden hade inte spelat match sedan 30 december, men mot Brynäs gjorde han efterlängtad comeback.

– Det var jättekul så klart att vara tillbaka. Sedan är det alltid lite ringrostigt, det finns mycket mer att hämta, säger han.

Vad tappar man framför allt när man är skadad mitt under säsongen?

– Jag har inte kunnat träna på som jag vill, framför allt inte vad gäller den explosiva delen. Man tappar tajming när man är vid sidan, men man kommer snabbt in i det igen.

HV71 är nia i den jämna SHL-tabellen, avståndet upp till den viktiga sjätteplatsen är bara en poäng.

Annons

Annons

Till toppen av sidan