Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Sportprofil hotade skicka nakenbilder

Text

En känd sportprofil, som tidigare har dömts för flera brott, åtalas nu vid Eksjö tingsrätt för försök till utpressning och grov kvinnofridskränkning.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Enligt åtalet har sportprofilen, som har representerat flera klubbar i Jönköpingstrakten, hotat en kvinna med att sprida bilder eller filmer på hennes helt eller delvis nakna kropp. På det sättet försökte han förmå henne att betala 100 000 kronor till honom, och därför åtalas han för försök till utpressning. Det brottet skedde i slutet av augusti 2018.

Annons

Annons

"Det var endast på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas", skriver åklagaren i stämningsansökan.

Trängt sig in i bostaden

Den andra åtalspunkten rör grov kvinnofridskränkning efter flera olika brott mellan april och september i fjol. Åklagaren anser att mannen har gjort sig skyldig till tre fall av ofredande och två fall av hemfridsbrott.

Mannen ska bland annat ha trängt sig in och stannat kvar i kvinnans bostad. Vid minst tre gånger i veckan ska han ha uppehållit sig i hennes trappuppgång, utanför hennes port och under hennes balkong utan att ha någon rimlig anledning till det. Vidare uppges han olovligen satt sig i hennes bil och stannat kvar i den trots att hon bad honom att lämna.

"Kränkning av integritet"

Han ska slutligen ha ringt och bankat på hennes dörr, upprepade gånger ringt på hennes telefon, skrikit i hennes brevinkast, kastat stenar på hennes fönsterruta, lutat en stege mot hennes balkong och klättrat upp och knackat på hennes fönster eller balkongdörr.

"Varje gärning var led i en upprepad kränkning av X:s integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada X:s självkänsla", skriver åklagaren vidare.

Mannen menar att händelseförloppen stämmer men nekar till brott. Det finns dock tre vittnen som styrker att mannen har ofredat kvinnan.

Mannen och kvinnan är bekanta med varandra sedan många år tillbaka.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan