Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

"Lillis" inför derbyt: ”Blir ruggigt kul”

Text: 

Segern mot Brynäs gav ett viktigt trendbrott. Nu jagar HV71 säsongens tredje raka vinst mot Smålandsrivalen Växjö Lakers.

– Det här är det riktiga derbyt för mig, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh, som är förväntansfull inför lördagskvällens drabbning i Kinnarps Arena.

HV71-tränaren Stephan "Lillis" Lundh är förväntansfull inför lördagskvällens Smålandsderby mot Växjö Lakers.

HV71 vände 1-2-underläge till seger med 3-2 mot Brynäs efter att ha gjort två mål sent i tredje perioden. Sett till hela matchen var underhållningsvärdet ganska lågt. Men att Jönköpingslaget vann utan att imponera håller Stephan Lundh inte riktigt med om.

Annons

Annons

– Jag tycker att vi imponerade. Det är inte helt lätt att sno tre poäng där, det var bra gjort. Vi kom från två tråkiga händelser och behövde stoppa blödningen. Det var kanske inte mycket skönspel, men vi gjorde det bra som matchen gestaltade sig. Jag är jättenöjd med vinsten med tanke på hur jämnt det är i tabellen, säger han.

”Bli ruggigt kul”

HV71:s matchande går vidare när Växjö Lakers gästar Kinnarps Arena för ett rivalmöte.

– Det pratas om E4-derbyn när vi möter Linköping. Men för mig som är utifrån är det här det riktiga derbyt, det är två lag som vill vara högt upp i tabellen och vi kommer spela i en fullsatt arena. Det ska bli ruggigt kul, säger Lundh, och förklarar vad som blir viktigt i matchen:

– Vi tittar på oss själva. Vi måste spela vårt spel och vara så nära personligt rekord som möjligt. Växjö har ett puckskickligt lag så det gäller att vi tar bort is och yta från dem. Det gäller att vi fortsätter från i går (läs: i torsdags) då vi kom tillbaka och var effektivare än i förra veckans matcher.

”Ser väldigt ljust på det”

HV71 och Växjö har bjudit på många jämna och sevärda matcher de senaste åren. Den här säsongen har Jönköpingslaget gått segrande i båda mötena, 4-0-segern i Vida Arena följdes av 4-2 i Kinnarps Arena.

– Det är två bra lag som vill spela riktigt bra hockey. Jag vet inte om de passar oss eller inte, det har varit jämna matcher som vi har vunnit, konstaterar Lundh.

Annons

Mot Brynäs tvingades HV71 klara sig utan Robin Figren, som utgick skadad mot Skellefteå. Utsikterna för spel mot Växjö verkar dock vara goda för 30-åringen.

Annons

– Vi tar ut laget i morgon (läs: i dag). Men jag ser väldigt ljust på det och räknar med ”Figge”. Han har tränat hemma medan vi varit iväg, och vi ska ha en genomgång i samband med matchvärmningen, säger Stephen Lundh.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan