Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kortebo

De tävlar om att rita kallbadhuset

Nu står det klart vilka fem arkitektbyråer som får tävla om att rita kallbadhuset.

Annons

Det planeras för ett kallbadhus på Strandängen i Jönköping, och nu står det klart vilka fem arkitektbyråer som gör upp om att få designa anläggningen.

Strandängen ska bli en blandad stadsdel för alla Jönköpingsbor, skriver Vätterhem och Tosito i ett gemensamt pressmeddelande. Olika typer av bostäder kommer byggas och dessutom ska det anläggas ett 400 kvadratmeter stort kallbadhus 30 meter ut i vattnet. Kallbadhuset ska bland annat innehålla lounge- och relaxdel.

Annons

Annons

”Svårt arbete”

Nu står det klart vilka fem arkitektbyråer som gör upp om att få designa byggnaden. 29 förslag kom in och juryn har valt ut Esencial, White, Kjellgren Kaminsky, Nyréns och Sweco.

– Det kom in många bra och intressanta kontor så det har varit ett svårt arbete att plocka ned antalet. Det har skett i omgångar vid ett antal möten så det känns väldigt bra att vi nu kommit fram till mycket spännande och kompetenta kontor, säger Henrik Möller, byggchef på Vätterhem.

”Känns roligt”

Juryn lade stor vikt vid de tävlandes förmåga att rita hus och anläggningar som tar hänsyn till omgivande natur- och kulturmiljö.

– Det känns roligt och bra att ta nästa steg för ett kallbadhus i Jönköping. Det ska bli spännande att se vad arkitekterna kan göra med de fantastiska förutsättningarna som finns på Strandängen, säger Tommy Fritz, vd på Tosito, i ett pressmeddelande.

Vilka som får rita anläggningen presenteras i maj. Kallbadhuset ska stå klart vid årsskiftet 2020/2021.

Läs även:

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy