Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Här brädar HV-bjässen alla andra

Text: 

Didrik Strömberg har vuxit ut till en av HV71:s allra viktigaste defensiva pjäser den här säsongen.

– Det är lite som jag är som spelare, säger Strömberg.

Didrik Strömberg tacklar mest i HV71.

HV71:s nyförvärv från Timrå är inför mötet med sitt gamla lag den HV-spelare som både tacklas mest och blockerar flest skott.

Den 187 centimeter långe och 88 kilo tunge 24-åringen har delat ut 46 tacklingar på 33 matcher. Förra säsongens meste HV-tacklare Anton Bengtsson ligger tvåa med sina 44 smällar på 36 matcher.

– Jag är en defensiv back så jag gillar att gå in i närkamper och det måste jag fortsätta med. Jag tycker att det har känts bra. Vi har haft ett stabilt försvarsspel under större delen av säsongen. Det ska vi fortsätta med, säger Strömberg.

Annons

I ett lag med en hel del offensiv spets bland backarna – Nils Andersson, Mikko Lehtonen och Alexander Ytterell – har det förstås funnits ett behov av att balansera truppen. Och Strömberg har skött sin defensiva roll bra.

Annons

Backen står noterad för +7 i plus/minus-statistiken och har en positiv Corsi på sina 53,50 procent. De 27 blockerade skotten (lika många som Mikko Lehtonen) är också ett kvitto på 24-åringens spelstil.

– Jag spelar uppoffrande och står för ett hårt spel. Det har jag alltid gjort. Det kommer jag fortsätta med, säger Strömberg.

Samtidigt kan det verka som att backens spelstil kan vålla lite problem. Inte när det handlar om utvisningsminuter eller något annat under matcherna.

Det handlar i stället om träningarna. För Strömberg – och övriga spelare för den delen – är tvungna att träna närkamper på varandra.

Fast det verkar visserligen inte vara något jätteproblem för HV-kuggen och hans lagkamrater.

– Det är klart att man måste gå in i närkamper på träningen också. Det börjar där. Men man kanske inte går fullt i varje tackling på träning, säger Strömberg.

Inbäddat innehåll

Strömberg blir förstås fortsatt en viktig pjäs när HV71 tar emot tabelljumbon Timrå på tisdagskvällen.Viktiga poäng står på spel för båda lagen.

HV71 ligger i skrivande stund på den sjätte och sista direktplatsen till vårens kvartsfinaler. En seger skulle bättre cementera lagets plats som ett av ligans bästa. En förlust skulle kunna innebära att HV halkar ner under kvartsfinalstrecket.

Annons

Annons

För Timrå gäller det att undvika nedflyttningskvalet.

– Det är charmen när det är så här tajt. Varenda match blir otroligt viktigt. Det är nog bra för hockeyn och SHL att det är så viktiga matcher för alla lag. Det tycker jag är bra. Vi ska se till att ta så mycket poäng som vi kan nu under slutet, säger Strömberg.

Vad blir viktigt i den här matchen?

– Vi ska vara ödmjuka inför uppgiften och göra våra saker ordentligt. Jag tycker att vi gjorde det bra mot Växjö eftersom vi inte tappade puckar på dåliga ställen. Det ska vi fortsätta med, säger Strömberg.

JnyttTV. Stephan ”Lillis” Lundh inför mötet mot Timrå.

Inbäddat innehåll

Läs även

Annons

Annons

Till toppen av sidan