Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Johnsson och HV71 jagar revansch

Text: 

Timrå besegrades med stora siffror. Nu ställs HV71 mot ett annat bottenlag.

– Vi måste upp en nivå till för att slå dem, säger Johan Johnsson inför bortamötet med Mora.

Johan Johnsson och HV71 ställs på torsdagskvällen mot Mora i Jalas Arena.

HV71 besegrade tabelljumbon Timrå med 7-1 i Kinnarps Arena i en match där Jönköpingslaget var överlägset.

– Vi höll oss till det vi hade snackat om innan. Vi visste att det skulle bli en annorlunda match än mot Växjö, både motståndsmässigt och publikt. Vi pratade om att spela tålmodigt och inte bli frustrerade, och vi gjorde det jättebra och spelade noggrant, säger Johan Johnsson.

Var Timrå en tillräckligt bra värdemätare?

– Det är fel att svara på när vi vann med 7-1. Men jag tycker att de såg rätt bleka ut i går (läs: i tisdags), men det kan inte vara kul att ha den andraperioden. Jag tycker inte att de kom upp i nivå då.

Annons

Annons

Kedjan med Anton Bengtsson, Johan Johnsson och Oscar Sundh hade en framgångsrik kväll och noterades för inte mindre än sju poäng ihop. Johan Johnsson satte 2-0-målet, vilket var hans tredje fullträff för säsongen, och hans trivs i sin relativt nya omgivning.

Inbäddat innehåll

”Hyfsat lika i spelet”

– Vi är hyfsat lika i spelet. Vi försöker inte chansa så mycket och slå chanspuckar utan vi vill spela enkelt och komma ner djupt. Vi har haft en del matcher där vi har skapat mycket chanser och nu fick vi bra utdelning. Det har fungerat bra nästan hela tiden, det var mer att vi fick utdelning nu, säger Johnsson.

– Jag har hoppat runt mycket och spelat både center och forward, och det är klart att det kan vara skönt att bygga något med samma gubbar. I en optimal värld hade man spelat med samma killar hela tiden, men i praktiken fungerar inte det. Det kommer skador och blir ändringar i laget på grund av skador eller att spelare håller högre eller lägre nivå.

Johan Johnsson återvände till moderklubben HV71 inför den här säsongen. Nyförvärvet från just Timrå har ofta fört en undanskymd tillvaro men har kommit mer till sin rätt på slutet. 26-åringen står efter 37 spelade matcher noterad för tre mål och fem målgivande passningar.

Annons

– Spelet utan puck har känts bra hela säsongen, men det tog till första uppehållet innan jag hittade tillbaka i spelet med puck. Sedan har det känts bra, jag känner att jag har kommit in i det. Jag har fått stort förtroende i boxplay, och det är en del i mitt spel som jag värderar högt.

Annons

Revansch att utkräva

HV71:s matchande går på torsdagskvällen vidare mot tolfteplacerade Mora, som står för motståndet på bortaplan.

– Vi måste upp en nivå till för att slå dem. Vi vill inte ändra så mycket utan det handlar om smådetaljer, konstaterar Johnsson, som var utlånad till Mora säsongen 2014/15.

HV71 har revansch att utkräva eftersom Mora har vunnit två av tre matcher mellan lagen den här säsongen. Vid senaste mötet i Jalas Arena vann dalkarlarna med 2-1.

– I den senaste matchen tycker jag inte att vi kom upp i nivå. Vi var slarviga och gav dem för mycket i kontringsspelet och vi var inte tillräckligt ödmjuka. De gjorde första målet och fick bygga på det medan vi tvingades jaga, säger Johan Johnsson.

JnyttTV: Andreas Thuresson om Moramatchen och sin roll i kedjan med Markus Ljungh och Mattias Tedenby.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan