Annons

Annons

Annons

Våldtog lärare - så blev hovrättdomen

Text

Den 19-årige elev som i tingsrätten dömdes till två års fängelse för våldtäkt mot en lärare på en gymnasieskola på Höglandet har fått sitt straff fastställt av Göta hovrätt.

Eksjö tingsrätt dömer 19-åringen till två års fängelse.

Eleven har enligt Eksjö tingsrätt våldfört sig på en lärare på ett sätt som är jämförbart med samlag i ett rum på skolan.

Han har även hållit fast läraren och hållit handen över hennes mun. Läraren ska flera gånger ha bett eleven sluta och försökt ta sig loss.

Annons

Annons

Eleven döms för våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga hot. Dessutom döms han för tillgrepp av fortskaffningsmedel, brukande av falsk urkund, rattfylleri, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Tingsrätten dömde 19-åringen till två års fängelse. Han ska även betala 110 000 kronor i skadestånd till läraren.

Tingsrätten skrev i sin domsammanfattning att målsägarens uppgifter är trovärdiga och att det tillsammans med den skriftliga bevisningen gör att åtalet är styrkt.

Eleven och hans advokat överklagade domen och ville ha ett mildare straff. Åklagaren ville också ändra på domen men menade å sin sida att straffet skulle höjas.

Nu konstaterar Göta hovrätt att tingsrätten gjorde en rimlig bedömning och går på samma linje. Man fastställer domen till två års fängelse. 19-åringen ska även betala 110.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan