Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

"Det krävs en tydlig förbättring"

Text: 

Inget mål i powerplay – och baklängesmål i nästan varje boxplay på slutet.

– Ska vi bli ett vinnande lag över tid behövs en tydlig förbättring, säger HV71-backen Nils Andersson efter 2-6-förlusten mot Färjestad.

HV71 hade en tung kväll och förlorade med 2-6 mot Färjestad. Bilden är från en tidigare match.

HV71 jagade revansch efter förlusten mot Skellefteå. Men faktum var att man inte ens var nära. Färjestad var det bättre laget i princip från början till slut och vann med klara 6-2.

Annons

– Det var inte alls det vi hade planerat eller önskat. Vi kom inte alls upp i den nivå vi ska vara, säger Nils Andersson.

Annons

– Vi mötte ett fartfyllt Färjestad som spelade aggressivt och framför allt fartfyllt. De lyckades med det mesta och lyckades få oss stillastående.

Det stod 1-1 efter första perioden sedan HV71-målvakten Jonas Gunnarsson radat upp räddningar.

– I första var det Gunnarsson som höll oss kvar i matchen, utan honom hade de varit i ledning redan då. Till slut hade de tillräckligt med lägen så att han tvingades kapitulera.

”Fick ketchupeffekt”

Första halvan av andra perioden var HV71:s bästa sekvens i matchen.

– Absolut. Då hade vi spelet i längre perioder i anfallszonen, men vi tappade koncepten när vi inte fick utdelning. Det blev total punktering på vårt spel, suckar Andersson.

Ja, Färjestad gjorde fyra mål på mindre än sju minuter. Då stämde inte mycket för gästerna.

– De fick ketchupeffekt. Vi orkade inte hålla emot längre, vi gjorde misstag och blev straffade.

Efter det rycket kändes matchen avgjord. Tredje perioden spelades mest av.

– Efter vårt sena mål kände vi att vi hade hugg på dem. Vi sade att vi skulle göra ett rejält försök men vi lyckades inte få igång något riktigt där heller, konstaterar Andersson.

Inget mål i powerplay

HV71 släppte in mål i sina två första boxplay mot Färjestad och åkte på baklängesmål i två av tre numerära underlägen mot Skellefteå.

– Det är svårt att säga för mig eftersom jag inte spelar boxplay. Men vi jobbar hårt på det och försöker rätta till det. Vi vill göra mål i special teams och avgöra matcher där, säger Andersson.

Annons

Annons

HV71 spelade samtidigt powerplay vid fyra tillfällen utan att göra något mål.

– Vi har haft nöjet att avgöra matcher där innan, och vi hade gett oss betydligt bättre chans i kväll om vi gjort mål i special teams. Det är en pusselbit som har saknats den senaste tiden. Ska vi bli ett vinnande lag krävs en tydlig förbättring, det gäller både kollektivt och på individuell nivå, säger Nils Andersson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan