Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71 föll igen – hotas av rivalen

Text: 

HV71:s förlustsvit i SHL fortsätter. Laget åkte på tredje raka förlusten efter 2–3 hemma mot Rögle på söndagen. Nu hotas laget av de jagande klubbarna under kvartsfinalstrecket.

Simon Önerud var besviken efter matchen.

– Det är jäkligt tungt. Jag tycker vi kommer ut alldeles för vekt i första perioden och det får absolut inte hända på vår hemmaplan. Vi måste komma ut med mer pondus och energi, säger HV71:s Simon Önerud.

Ja, för det dröjde innan HV71 fick hål på Rögle.

Hemmalaget spelade under långa stunder bättre än sina gäster och var stundtals dominanta – åtminstone under den andra perioden.

Men målen uteblev tills ett vackert spel i numerärt underläge bröt torkan.

Oscar Sundh kunde elegant raka in pucken i tom bur efter ett klapp-klapp-spel från Mikko Lehtonen och Robin Figren i spel fem mot fyra med knappt tre minuter kvar av mittenakten.

Annons

Annons

Fullträffen betydde 1–1 och var absolut rättvis sett till matchbilden. För hemmalaget hade, under framför allt den andra perioden, var klart bättre än skåningarna.

– Det är så här vi ska lira. Vi måste släppa handbromsen och köra. I första avvaktar vi och ser lite skitnödiga ut för att tala klarspråk. Det gäller att tävla i varje situation och det gjorde vi, säger HV71:s assisterande tränare Nicklas Rahm i en pausintervju i HVTV.

HV71 hade också haft en uppsjö chanser. Men gästernas målvakt Justin Pogge såg närmast ut att stå på huvudet och höll länge sitt lag kvar i ledning.

Inbäddat innehåll

Det var kanske därför extra snöpligt när Rögle tog ledningen med 2–1 i inledningen av den tredje perioden efter att en Kodie Curran-passning tagit på Martin Fehervary och ställt hemmamålvakten Felix Sandström.

Men HV skulle resa sig även den här gången.

Kort efter baklängesmålet kom kvitteringen. Simon Önerud tog sig in i zon och avlossade ett rappt skott rakt upp i krysset bakom en chanslös Pogge.

– När man väl får skottläge gäller det att sätta dit pucken. Det är inte svårare än så, säger Önerud.

Inbäddat innehåll

Annons

Fast sedan kom nådastöten.

Daniel Widing gjorde 3–2 till gästerna efter att han rakat in en retur framför Sandström med knappt nio minuter kvar av den tredje perioden.

Annons

Förlusten innebär att HV71 nu har tre raka nollpoängare. Laget är bara två poäng före Smålandsrivalen Växjö på sjunde plats, precis under kvartsfinalstrecket.

– Det är som att slutspelet redan har börjat. Det gäller att hoppa på tåget. Det får inte bli några fler förluster. Det gäller att plocka poäng hela tiden. Annars halkar man efter, säger Önerud.

– Det gäller att vi tar oss i kragen och gör det vi har pratat om med 100 procent energi. Det går inte att spara någon procent. Det är så pass jämnt.

JnyttTV. Presskonferensen från matchen i första klippet och intervju med Nils Andersson i det andra.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan