Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Rahm inför Rögle: "Knöt näven direkt"

Text: 

Två raka förluster ska inte bli tre. Det är ett revanschsuget HV71 som tar emot Rögle i en söndagsmatch i Kinnarps Arena.

– Vi knöt näven direkt, säger assisterande tränaren Nicklas Rahm.

"Det är ett frejdigt lag som åker mycket skridskor", säger HV71:s assisterande tränare Nicklas Rahm om Rögle.

1-3 mot Skellefteå och 2-6 mot Färjestad. Sportlovsveckan har varit tung för HV71, som inte har kommit upp i samma nivå som före landslagsuppehållet.

– Det var lite för stora siffror mot Färjestad, matchen var jämnare än så. Men det var ändå en av få matcher där vi inte riktigt var där, säger Nicklas Rahm.

Annons

Annons

– Det kändes direkt efteråt att ingen inblandad tyckte att det var acceptabelt som vi agerade. Vi knöt näven direkt och är revanschsugna.

Spelarna fick ledigt under lördagen och återsamlas på matchvärmningen på söndagsförmiddagen. Då avgörs det om Kristofer Berglund, som klev av mot Färjestad, kan spela.

Bästa säsongen på länge

Backkollegan Nils Andersson vill se att hans lag studsar tillbaka direkt.

– Vi har en enormt viktig avslutning och kan inte tycka synd om oss själva. Det ska bli skönt att få snabb revansch på den här matchen. Nu kan man rikta sin frustration och revanschlusta mot något, säger han.

HV71 ställs mot ett Rögle som gör sin bästa säsong på många år. Faktum är att Ängelholmslaget kan nå sitt första SM-slutspel på 25 år.

– Det är ett frejdigt lag som åker mycket skridskor, jobbar hårt och har några skickliga och aviga forwards, säger Rahm.

”Poppade inte upp något”

HV71 har under veckan haft problem med spelet med en man mindre på isen. På sex boxplay har laget släppt in fyra mål.

– Vi har momentum mot oss, innan har vi haft det med oss. Vi är inte alls nöjda och måste jobba på det. Vi har inte gjort något annorlunda utan blivit hårt straffade, säger Rahm.

Ishockeyns transferfönster stängde vid midnatt under natten mot lördagen, och för HV71:s del blev det ingen sista minuten-värvning.

Annons

– Vi har haft en tät dialog med sportcheferna om vad vi eventuellt behöver, men det poppade inte upp något som var tillräckligt intressant och som var värt pengarna. Vi är nöjda med det vi har. Lage har levererat på en hög nivå, och vi har fullt förtroende för truppen, säger Nicklas Rahm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan