Annons

Annons

Annons

Superloppis lockar hundratals

Text

Kulturhusets loppis på Tändsticksområdet lockar varje lördag flera hundra besökare. Trots de låga priser har snatterier på loppmarknaden ökat kraftigt under de senaste åren.

Det var första gången Tobias Eriksson och Tindra och Tiffany Buchner deltog på Kulturhusets loppis.

Varje lördag arrangeras det en stor loppis i kulturhuset på Tändsticksområdet. När Jnytt var på plats någon minut efter öppning var hela lokalen knökfull.

Några minuter över 9 på lördagsmorgonen var det helt knökfullt på kulturhuset.

Beatrice Loo Karlsson sålde farmors porslin och kopparpannor tillsammans med Helena Karlsson.

Annons

Annons

– Den första timmen ser det alltid ut såhär, eftersom att vi öppnar lite tidigare än de andra secondhandbutikerna, så skyndar sig alla hit först, säger Hallina som är en av de som hjälper till på loppmarknaden.

Loppisen har varit populär i många år, men de senaste åren har det blivit svårare att sälja prylarna.

Annons

– Folk vill inte betala. Förut kunde man sälja nästan vad som helst, men nu är det helt annorlunda. Folk är så kräsna nu, sakerna ska helst säljas för 10 kronor, högst 20 kronor.

Annons

Under de senaste året har Loppmarknaden fått stora problem med snatterier. De som är där för att sälja sina saker måste vara på sin vakt.

– Det är otroligt vad folk är oärliga, det går inta att beskriva. Man måste hela tiden ha koll på sina grejer, annars har du inget kvar.

– Förmodligen får man någon slags kick av det, tyvärr är det så, säger Hallina.

Hon, tillsammans med tre andra går runt och hjälper till för att försöka förhindra att folk själ.

Det var första gången Tobias Eriksson och Tindra och Tiffany Buchner deltig på loppmarknaden, de sålde bland annat pussel och kläder.

– Vi hade så mycket hemma som vi ville bli av med. Vi kände att vi kunde sälja så andra kunde få användning för det istället, säger Tobias Eriksson.

– Jag använder inte mitt pussel längre så jag ville sälja det, säger Tindra Buchner.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan