Annons

Annons

Annons

Testade bubblor på Slottsvillan

Text

Slottsvillan i Huskvarna arrangerar vinprovning varje månad, på lördagen var det dags att testa den bubblande, romantiska drycken.

Michaela Norrman berättade allt hon kunde om Champagne när Slottsvillan bjöd in till vinprovning.

Michaela Norrman äger Slottsvillan i Huskvarna tillsammans med Christian Ullmark. Innan dess var hon varit chef på vingården, Jacob's Creek i Australien. Nu arrangerar hon egna provningar med olika viner och teman varje månad.

Michaela Norrman hälsar gästerna välkomna till Slottsvillan.

Annons

Annons

– Vi har jättemycket provningar, de som är intresserade av vin vill ofta prova och lära sig om alla typer av vin. Vi är här för att lära våra gäster lite mer och förstå mer om vin, säger Michaela.

Annons

På lördagen var det flera nyfikna på plats för att testa flera sorter av den bubbliga drycken.

Annons

– Champagne är ett otroligt spännande vin. Väldigt mytomspunnet, romantiskt och får många att tänka på lyx. Jag tror att det är ganska spännande och attraktivt att prova champagne, men inte populärare än andra viner.

Slottsvillan har olika typer av vinprovningar, vissa arrangeras uppe i de eleganta salarna och för mindre grupper nere i vinkällaren. Förra månaden hade de vin och ost provning och nästa tema blir vin och mat.

– Vi försöker få vinprovningarna att vara väldigt lättsamma, inte så pretentiösa. Vin ska vara roligt och gott. Många vill gärna fluffa till det och använda onödigt krångliga termer, säger Michaela Norrman.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan