Annons

Annons

Annons

Fyra anhållna efter skottlossning

Text

Vid halv tre, natten till söndagen inträffade en skottlossning mot Harrys Bar och Nattklubb i centrala Jönköping. Nattklubbsgästerna var ute ur lokalen men personalen var kvar under skjutningen. Fyra män är anhållna för mordförsök.

– Det här är otroligt förfärligt, säger Jon Espeset, ägare av Harrys i Jönköping.

Klockan 02.28 natten till söndagen inträffade en skottlossning mot Harrys i Jönköping. Bilden är tagen vid 9-tiden på söndagsmorgonen.

Enligt de första uppgifterna från polisen handlade det om att flera polispatruller beordrats till en restaurang i centrala Jönköping, vid 02.28 på lördagsnatten.

Skottlossningen inträffade mot Harrys Bar och Nattklubb. Vid 12-tiden på söndagen meddelade polisen att fyra män är anhållna, misstänkta för försök till mord.

Ägare, Jon Espeset vill nu fokusera på att ta hand om personalen.

– Det här är otroligt förfärligt, men det speglar tyvärr hur Sverige ser ut idag, säger han.

Var du på plats när skottlossningen inträffade?

Annons

– Nej, det var jag inte. Det var bara personalen på plats, alla gäster var ute eftersom det var efter stängning, säger Jon Espeset.

Annons

Krogägaren vill inte tala ut mer om händelsen, det han vet i nuläget är att fyra personer är gripna och att ingen skadades vid händelsen.

Dan Frendberg är vaktchef på Harrys. Han vill inte lämna ut några uppgifter om vad som inträffade.

– Vi vill lämna detta till polisen nu, de håller på att samla in uppgifter som är viktiga för förundersökningen. Vi har fått ett gigantiskt bra stöd av polisen i den här händelsen, de agerade mycket snabbt vilket vi är otroligt glada över, säger Dan Frendberg.

Han var inte på nattklubben när skottlossningen inträffade, men blev inringd av personalen och var snabbt på plats.

– Det är fruktansvärt tråkigt att en sån här sak händer, och det är inget man kan förbereda sig mot. Nu är det personalen som är det viktiga, och att ingen av gästerna har kommit till skada, det är huvudsaken, säger Dan Frendberg.

Hur ska ni gå vidare efter den här händelsen?

– Efter att personalen har fått sova efter nattens pass så kommer vi bjuda in till ett krissamtal, för de som vill. Vi håller på att förbereda det nu, säger Frendberg.

När polisen infann sig på platsen hade de misstänkta personerna redan lämnat platsen i bil. Kort därefter kunde polisen stoppa två fordon och fyra personer greps.

– Det här inträffade på en central restaurang och är en väldigt färsk händelse och vi håller på för fullt med en intensiv förundersökning kring händelsen just nu, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

– Vi gör just nu en brottsplatsundersökning, hör vittnen och håller förhör med de som är gripna, säger Monica Bergström till Jnytt vid 11-tiden på söndagen.

Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till mord och just nu pågår ett intensivt utredningsarbete i ärendet. Ingen person har kommit till skada vid händelsen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan