Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

”Ett olyckligt missförstånd”

Text: 

HV71 har tappat formen helt och på tisdagskvällen kom en ny förlust efter en i de avgörande lägena tam insats. Örebro tog ledningen efter en bjudning av hemmalaget och gästernas seger var fullt rättvis.

– Jag tycker vi gör en helt okej match ändå, säger HV-backen Markus Lauridsen till Jnytt.

Inbäddat innehåll

Pånyttfödda Örebro väntade HV71 i Kinnarps Arena på tisdagskvällen. Och det var gästerna som satte första pucken i nät. Efter två ramträffar var det en rejäl bjudning av HV som gav gästerna ledningen. Jonas Gunnarsson räddade, pucken studsade upp i luften och där försökte både han och Markus Lauridsen vispa undan den. Resultatet? Den landade perfekt för Anton Hedman som enkelt gjorde mål efter drygt sex minuter.

– De får ett skott på mål och sen studsar pucken upp i luften. Det blir ett missförstånd mellan mig och Gunnar (Jonas Gunnarsson) om vem som ska ta bort pucken. Det är olyckligt att det blir så, men det är sådant som händer i hockey ibland, säger Lauridsen till Jnytt.

Annons

Annons

De båda HV-spelarna studsade dock tillbaka efter incidenten och HV-målvakten var en av lagets bästa spelare.

– Man får bara glömma det. Det är sådant som händer i hockey och det blir konstiga situationer ibland, men det är såklart olyckligt att de får göra mål på det, menar Lauridsen.

"Gör en helt okej match"

Inbäddat innehåll

Därefter dröjde det till en bit in på tredje perioden innan nästa fullträff och det var återigen Örebro som hittade rätt. Stefan Warg gjorde sitt första mål för säsongen.

Robin Figren skapade nytt liv i matchen när han tryckte in en reduceringspuck med åtta minuter kvar att spela. Men någon kvittering blev det aldrig och HV förlorade på nytt.

– Jag tycker vi gör en helt okej match ändå om man ser bakom resultatet. Vi skapar en del och de får en skitbalja. Jag tycker vi kunde gjort något mer mål och åtminstone tagit matchen till övertid om inte vunnit matchen. Det känns surt just nu, säger den danska HV-backen.

HV71 såg smått överraskade ut över Örebros fart i den första perioden och blev översköljda i flera anfallsvågor, men därefter blev hemmalaget något bättre och vann skotten både i den andra och tredje perioden. De heta målchanserna var dock lätträknade.

Annons

– Vi kommer in mer och mer i matchen och skapar en del lägen. Men vi måste hota på ett annat sätt för att få in puckarna.

Vad är det som saknas för att det ska bli fler mål?

Annons

– Det är svårt att svara på nu, det känns som vi skapar lägen men inte får in pucken. Det kan vara smådetaljer som vi kan kika på på video och analysera det därifrån för att lösa det helt enkelt.

Kaptenen gjorde comeback

Martin Thörnberg då? HV-kaptenen som gjorde säsongens andra comeback och tredje match. Thörberg stod för en helt okej insats och fick bland annat med sig en 2+2 utvisning när Jordan Boucher visades ut.

HV71 har nu förlorat fem av de senaste sex matcherna. På torsdag väntar Malmö i en ny poängmässigt viktig match.

– Det känns skönt att spela redan på torsdag och få revansch där, det gäller att ta nya tag och börja se fram emot den matchen nu, avslutar Markus Lauridsen.

Jnytt-TV: Robin Figren om målet och jubileet i ena klippet och presskonferensen i det andra.

Inbäddat innehåll

Läs även:

Annons

Annons

Till toppen av sidan