Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71: "Det är boxplay som är skillnaden"

Text: 

Spelet i boxplay stod HV71 dyrt i kvällens SHL-match. Tre av Malmös fyra mål gjordes i powerplay och då spelar det ingen roll att HV gjorde en på många sätt bra match i spel fem mot fem.

– Det är det som är skillnaden idag, säger assisterande tränare Nicklas Rahm till Jnytt.

David Gustafsson suckar när Malmö gör mål i powerplay.

Spelet i numerärt underläge har varit en akilleshäl för HV71 de senaste matcherna och det var återigen kostsamt mot Malmö.

Skåningarna gjorde två mål i powerplay i den första perioden. Det fösta genom Johan Olofsson var en riktig läckerbit när han fick en perfekt stenhård passning att vinkla in bakom Jonas Gunnarsson. Vid det andra målet fick Konstantin Komarek gott om tid på sig att sikta och skjuta, pucken satt distinkt bakom HV-målvakten.

– Det är det som är skillnaden idag. Jag tycker vi är väldigt bra i spel fem mot fem måste jag säga. Det är boxplay som är skillnaden, sen är de skickliga. Men vi är inte riktigt där och det är bottennivå för oss, säger Nicklas Rahm.

Annons

Annons

Ändrar ni på något inför nästa match eller handlar det om att se till att göra det ni ska?

– Det är mer mentala aspekter, vi kommer jobba med det under fredag och lördag. Vi kommer hitta en väg ur det, coacher och spelare får jobba tillsammans och vi kommer vända på detta. Vi får fokusera på att göra rätt saker, vi gör mycket bra, men det studsar inte med oss. Sedan gör de tre mål på helt olika sätt och det kommer ner på individuella prestationer.

Mellan målen gjorde även Mikko Lehtonen ett framåt för HV som gick till paus i 2-1-underläge, HV vann skotten med 10-18 i den första perioden.

I den andra var det exakt samma visa. HV öste på med skott, vann den statistiken med 16-9 i mittperioden. Men det blev ett mål och det var Malmö som gjorde det - i powerplay. Frederik Storm fick tag på pucken precis framför mål och petade in den över mållinjen.

Powerplay-spelet lossnade

HV fick det att lossna i powerplay i tredje perioden. Sebastian Wännström gjorde 3-2 i numerärt överläge. Malmö replikerade genom Tobias Ekberg, men Simon Önerud satte 4-3 i ett nytt powerplay.

Det målet blev dock matchens sista och HV förlorade igen. Det var tveklöst spelet i boxplay som kostade laget segern.

– Just nu efter matchen är det väldigt tungt för oss, alla är såklart besvikna över att förlora igen. Men vi måste lyfta blicken och se framåt. Vi måste förbättra det vi inte gör bra, men även göra samma jobb igen för då skaffar vi oss en bra chans att vinna, säger Nicklas Rahm och fortsätter:

Annons

– Vi spelar bra idag och gör mycket bra saker på isen. Vi tävlar hårt, vi spelar oss ut ur egen zon bra, vi fastnar inte i mittzon och vi skapar mycket chanser. Vi har bra tid i anfallszon och gör två mål i powerplay. Vi hade chanser att kvittera, men det räckte inte idag,

Trots att HV har förlorat sex av de sju senaste matcherna ligger laget kvar som sexa i tabellen. Men laget är sju poäng bakom Växjö som ligger fyra, en plats som innebär hemmaplansfördel i en kvartsfinal.

Annons

Annons

Till toppen av sidan