Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

”Han kliver rakt in i laget igen”

Text: 

Det är tätt mellan matcherna för HV71. Laget är inne i en period då mycket ska avgöras och redan idag är det dags för match igen när Djurgården kommer till Jönköping.

Robin Figren är tillbaka i laget igen när HV71 möter Djurgården idag.

- Det känns fortfarande lite surt att vi inte fick med oss någon poäng hem från Malmö. Spelmässigt gjorde vi en bra match men tyvärr drog vi på oss några utvisningar som blev kostsamma. Det ska vi absolut försöka ändra på mot Djurgården, säger HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

Annons

Annons

- Malmö är ett av de allra starkaste lagen i SHL på hemmaplan men vi lyckades trycka ner dem och sätta press. Så det finns en hel del positiva inslag som vi tar med oss från den matchen.

HV saknar fortfarande ett antal spelare. Men mot Djurgården är Robin Figuren återigen med i laget efter sin sjukdom.

- Han ville spela även mot Malmö men vi fick stoppa honom. Mot Djurgården är han med igen och han behövs. Han kliver rakt in i laget.

Det betyder att det är osäkert hur det blir med Max Wennlund som var extraspelare mot Malmö.

Behöver spelare

- Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska formera laget ännu, det är något vi väntar med tills sent under matchdagen. Men det känns som att vi behöver många spelare i den perioden som vi är i just nu.

Målvaktsfrågan, Gunnarsson eller Sandström, är också något som man väntar med att offentliggöra.

Djurgården i Kinnarps Arena brukar alltid bli roliga matcher. Båda lagen gillar att spela med mycket fart och fläkt. Nu kommer Djurgården, precis som HV71, att vara revanschsuget efter förlusten i den förra omgången mot Luleå.

- Dessutom är det lördagskväll med matchstart 18.00 med allt vad det innebär. Så det kommer bli en kul inramning.

Sätta press

Ytterligare något som gladde ”Lillis” Lundh mot Malmö var kaptenen Martin Thörnberg som inte bara spelade fullt ut, han var även en av HV:s bästa spelare.

Annons

- Det är så roligt att se Törna igen. Det är något som både vi ledare och grabbarna uppskattar. Nu var han dessutom riktigt bra tillsammans med Markus Ljung och Simon Önerud så den formationen hoppas jag ska sätta press mot Djurgården också.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan