Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Nya beskedet om Thuresson

Text: 

HV71 ställs mot serieledaren Luleå på tisdagskvällen. Men då får laget fortsatt klara sig utan en av sina tongivande spelare.

Andreas Thuresson kommer inte spela matchen mot Luleå. Forwarden har inte spelat sedan han utgick skadad mot Rögle den 17 februari.

När HV71 genomförde veckans första träningspass var det ett i princip fullt lag ute på isen.

Alla spelare deltog i övningarna förutom handskadade Christoffer Persson och långtidsskadade Filip Sandberg.

Men efter det nästan timmeslånga passet står det ändå klart att laget får klara sig utan Andreas Thuresson i tisdagens drabbning borta mot serieledaren Luleå.

– Nej, han är tyvärr inte spelbar i morgon. Men vi ska ha honom i gång till matcherna på fredag och lördag (båda mot Frölunda, reds. anm.), säger HV71:s tränare Stephan Lundh.

Annons

Thuresson har inte spelat sedan han utgick skadad i matchen mot Rögle den 17 februari.

Annons

Forwarden spelade vartannat byte i en kedja som annars bestod Martin Thörnberg, Markus Ljungh och Simon Önerud under måndagens spelövningar.

I övrigt ställde HV71 upp med följande kedjor och backpar under träningen:

Robin Figren/Sebastian Wännström–Joakim Andersson–Mattias Tedenby

Christoffer Törngren–David Gustafsson–Isac Brännström

Oscar Sundh–Anton Bengtsson–Johan Johnsson

Mikko Lehtonen–Nils Andersson

Kristofer Berglund–Didrik Strömberg

Markus Lauridsen–Alexander Ytterell

Martin Fehervary–William Fransson

Sladdar i tabellen

Efter den senaste tidens förluster har HV71 nu halkat ned under kvartsfinalstrecket. Och de sista två grundserieveckorna börjar alltså med tuffast tänkbara motstånd.

– Det är en härlig utmaning och kanske bra för oss i det här läget. Det känns som om de leder alla tabeller som finns och det är kanske det enda laget som har hållit en mer jämn nivå jämfört med oss andra. Samtidigt är det ingen omöjlig uppgift. Det brukar bli rätt tajta matcher, säger Lundh.

Och trots att laget förlorat sju av de åtta senaste matcherna finns det en del positiva bitar att ta med sig in i det absoluta avgörandet.

– Jag har goda förhoppningar. Vi gör mycket rätt men det gäller att få de där procenten över till vår sida. Man får ingenting gratis där ute, säger Lundh.

Han vaktar målet

Mot Luleå kommer Felix Sandström att vakta målet.

Annons

– Gunnar (Jonas Gunnarsson) har stått ett gäng matcher på slutet och Felix ser pigg och bra ut. De två tävlar bra så att det är ingenting annat än det som avgör. Vi ställer det bästa laget för dagen på isen. Gällande målvakterna är det en tuff avslutning och vi vet inte riktigt om vi får något brejk efter sista matchen eller inte, säger Lundh.

JnyttTV. Mattias Tedenby inför matchen och avslutningen av grundserien.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Läs även

Annons

Annons

Till toppen av sidan