Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV:s vinnardrag - spela mot juniorer

Text: 

När HV71 tränade i Kinnarps Arena dagen innan hemmamatchen mot Frölunda var det Jonas Holmström som höll i trådarna. Innan hela laget var på is var det dessutom fokus på spelet i powerplay.

– Vi kommer möta ett lag som sätter hård press på oss, säger Holmström till Jnytt.

Jonas Holmström säger att ett högt pucktempo blir en nyckel mot Frölunda.

Statistiken berättar att HV71 gör mål i 18,88 procent av sina chanser i powerplay, bara Mora och Rögle är sämre i SHL. I matchen mot Malmö gjorde laget förvisso två mål i spelformen när de jagade mål, men spelet i numerärt överläge, och underläge för den delen, har hackat för HV under säsongen.

Först ut på isen under torsdagen var de två powerplayformationerna. Den ena bestod av Mikko Lehtonen, Robin Figren, Markus Ljungh, Simon Önerud och Mattias Tedenby. Den andra pp-uppställningen innehöll Nils Andersson, Oscar Sundh, Sebastian Wännström, Martin Thörnberg och Andreas Thuresson. Den sistnämnde kommer göra comeback på fredagen efter sin skadefrånvaro.

Annons

Annons

Spelade mot juniorer

HV-ynglingarna fick agera hårt pressande Frölundaspelare.

De två formationerna fick spela mot fyra juniorer som agerade box. Anledningen till det är att boxplay-spelarna inte skulle veta vilka varianter som väntade. Jonas Holmström var nöjd med vad han såg.

– Ja, det såg bra ut. Juniorerna hade direktiv att sätta hård press för att vi skulle ha ett högt pucktempo. Frölunda kommer sätta hård press, så vi ville att de skulle göra det här också. Vi fick lite press på våra spelare och jag tyckte de lösta det jättebra.

Hur ser du på ert spel i powerplay den senaste tiden?

– Det har varit lite upp och ner. Vi har stundtals skapat en del farliga målchanser, som nu senast, Simon (Önerud) hade ett jätteläge i slottet och skjuter rakt på Tedenby. Den hade gått in annars, så vi känner att vi skapar en del bra lägen, säger Holmström och fortsätter:

– Ibland tyckte vi att vi hade problem att komma in i offensiv zon, men det tycker jag vi har förbättrat nu. Vi är även bättre vid tekningar och det ger oss lite mer tid. Powerplay såg riktigt bra ut på träningen nu, vi hade bra tempo och fart i passningarna och kom till avslut.

Inbäddat innehåll

Annons

"De kommer sätta hård press"

Annons

Matcherna mellan HV och Frölunda under veckan kommer högst sannolikt spelas i ett högt tempo. Båda lagen vill spela med bra fart och hög press. Under det avslutande HV-passet i Kinnarps Arena inför dubbelmötet var det Jonas Holmström som höll i trådarna.

– Vi hade fokus på fart och utspel, vi möter ju ett hårt arbetande Frölunda imorgon. De kommer sätta hård press på oss.

Vad är viktigt för att komma till chanser mot lag som sätter så hård press?

– Det gäller att använda ytor som blir bakom dem när de sätter press. Att hitta den typen av ytor och hela tiden flytta pucken snabbt, konstaterar Jonas Holmström.

Huvudtränare Stephan Lundh meddelade att Felix Sandström kommer vakta målet i Kinnarps Arena. I tv-klippet ger han sin syn på den utmaningen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan